Kemal Kılıçdaroğlu yeniden başkan

CHP`nin 18`inci olağanüstü kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden başkan seçildi. Diğer aday Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden başkan
CHP’nin Olağanüstü Kurultay’ında Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 415 oy aldı. Böylece, bin 181 delegenin oy kullandığı kurultayda Kılıçdaroğlu yüzde 64.1, Muharrem İnce ise yüzde 35.9 oy aldı.
 
Kurultayda genel başkanlık için yapılan oylamanın sonucu ilginç bir durumu da ortaya çıkardı:
 
Delegelerden bir bölümü, Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu’nu ıslak imzalarıyla aday gösterdi, ancak oylama sırasında oylarını Muharrem İnce’ye verdi.
 
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için 944 delege imza verdi. İnce’nin adaylığı için ise sadece 177 delege destek imzası attı. Genel Başkanlık seçim sonuçları ise, adaylık için verilen bu imzalardan çok farklı çıktı. Kılıçdaroğlu 740 oy aldı.
 
İnce ise Genel Başkanlık yarışında 415 oyda kaldı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy sayısı, kendisine genel başkan adaylığı için verilen imza sayısının çok altında kaldı. Toplamda 204 delege, kurultay başında Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verip, oyunu İnce için kullandı.
 
Kurultay’da Parti Meclisi seçimi ise yarın yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X