Kemal Yavuz’u Beşiktaş kaptı

Arabayatağı’nı geçen sene U-14, bu yıl ise U-15 Yaş Ligi’nde Türkiye Şampiyonu yapan ‘Yavuz Komutan’, Bursaspor’dan teklif gelmeyince Beşiktaş altyapısına gözlemci olarak imzayı attı.

Kemal Yavuz’u Beşiktaş kaptı

TOLGA ÖZTAŞ-ÖZEL HABER​

Bursa futboluna son 2 yılda damgasını vuran ve Bursaspor’un altyapısında çalışmayı çok isteyen Arabayatağıspor antrenörü Kemal Yavuz, Beşiktaş’a transfer oldu. Mavi beyazlı takımla son 2 yılda önce U-14 Yaş Ligi’nde ardından ise aynı yaş grubuyla U-15 Yaş Ligi’nde Türkiye’nin 1 numarası olmayı başaran Kemal Yavuz, son ana kadar beklediği Bursaspor’dan teklif gelmeyince Beşiktaş ile anlaştı. Genç antrenör, Arabayatağıspor’da görevine devam edecek ancak keşfettiği yenetenekleri görev yapacağı Beşiktaş’a önerecek.

2 kez geri çevirdi

Elde ettiği başarılarla Bursaspor’un dikkatini çeken Kemal Yavuz’un lisansı sadece U-13 takımı için yetiyordu. Ancak genç antrenör TFF kursuna başvurarak UEFA B Lisansı’nı cebine koydu ve profesyonel takımlarda şu an U-15 Yaş takımlarına kadar çalıştırma hakkını kazandı. Timsah’ın altyapısına Adnan Örnek’in gelmesi durumunda U-13 takımının başına geçmeye hazırlanan Kemal Yavuz, kendisini isteyen Beşiktaş’ı tam 2 kez geri çevirdi. Son olarak Bursaspor’a gözlemci olarak bile görev yapmak istediğini belirten Kemal Yavuz, bu teklifine de karşılık bulamadı ve Beşiktaş’ın 3. teklifini kabul etti.

İstanbul’a gidebilir

Konuyla ilgili OLAY Spor’a önemli açıklamalarda bulunan Kemal Yavuz, “2013 yılında göreve başladığım Arabayatağıspor ile çok güzel başarılara imza attık. Hedefleri olan her antrenör gibi Bursa’da yaşayan biri olarak Bursaspor’da çalışmayı çok istedim. Hatta eğer Adnan Örnek gelseydi beni U-13 takımıyla Bursaspor’da ki yeni yapılanmaya dahil edecekti. Ama Adnan Hoca kulüple anlaşamayınca benim de Bursaspor sevdam karşılıksız kaldı. Beşiktaş haziran ayından beri benimle ilgileniyordu. Onlara önceliğimin Bursaspor olduğunu hep söyledim. Ancak Bursaspor altyapısında bir değişiklik olmayınca Beşiktaş’tan yapılan teklifi kabul ettim. İlerleyen yıllarda alt yaş ligi takımlarında antrenörlük yapmamı da istiyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X