Kemer tak hayatta kal

Özel araçların yanı sıra Terminal’de otobüsleri de denetleyen polis, emniyet kemerinin önemine dikkat çekti.

Kemer tak hayatta kal

Bayram tatili boyunca teyyakuzda olan trafki ekipleri, kural dışı hareketlere fırsat vermiyor. Kazalarda ölüm ve yaralanmaların emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığını hatırlatan yetkililer, denetimlerde bu hususa dikkat çekiyor. 

 

Sürücülerin dışında  araçtaki her yolcunun emniyet kemeri takmasının zorunlu olduğunu vurgulayan ekipler, kontroller sırasında kurala uyanlara ise teşekkür ediyor. Kemer takmayanlar da uyarılıyor.

Otogar çıkışında şehirlerarası yolcu otobüslerini durduran trafik polisleri, sürücünün yanı sıra tüm yolcuların da kemer takıp takmadığına bakıyor. Ayrıca ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatırken yolculara çarpıcı örnekler de veriyor. 

Emniyet yetkilileri, ‘Bayramla ilgili trafikteki yoğunluk göz önüne alınarak 25 Ağustos’tan beri teyakkuz halindeyiz. Şehiriçi ve şehirlerarası yollar dahil olmak üzere belirli noktalara  trafik kurallarıyla ilgili 20 uyarı afişi  astırdık. Ayrıca, ekiplerimiz sürücü ve yolculara el broşürleri de dağıtıyor. ‘Bayram Sensiz Olmaz’ sloganıyla yola çıkan arkadaşlarımız ‘Frene Değil Kurala Güven’ diyerek 7’den 70’e herkesi uyarıyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X