Kendi ürünlerini kendileri işleyecek

Yenişehir Çeltikçi Mahallesi’nde meyve ve sebze işleme tesisi kurulacak. Tesiste işlenecek meyve ve sebzeler, Tarım A.Ş tarafından pazarlanacak.

Kendi ürünlerini kendileri işleyecek

GÜRHAN ADANA 

Yenişehir Çeltikçi Mahallesi’nde meyve ve sebze işleme tesisinin kurulmasıyla ilgili girişimler başlatıldı. Çeltikçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarım A.Ş’nin ortaklaşa gerçekleştireceği tesiste işlenecek meyve ve sebzeler, Tarım A.Ş tarafından pazarlanacak.

Kooperatif Başkanı Seyitali Akın, 358 dönüm arazi üzerine kurulacak tesiste, çiftçinin yetiştirdiği meyve ve sebzelerin şoklanarak paketleneceğini ve Tarım A.Ş tarafından pazarlanacağını anlattı. Akın, “İlk aşamada ıspanak, fasulye, bezelye, biber, karnabahar, brokoli gibi ürünlerin işlenmesiyle başlayacağız. İlerleyen dönemlerde meyve ve diğer sebzeleri işleyeceğiz” dedi. 

ÖRNEK PROJE

IPARD desteğinden yararlanmak amacıyla başvuruda bulunduklarını ifade eden Akın, “Kurmayı planladığımız tesis, örnek bir projenin uygulaması olacak. Bizlere bu konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve Yenişehirli yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Çiftçimizin yetiştirdiği ürünleri değerlendirip bu ürünlere pazar bulunmasıyla tarımsal faaliyetler çok daha kolay gerçekleşecek” diye konuştu.

KOOPERATİFİMİZİN YANINDAYIZ

Akın ve kooperatif yöneticileri, projeyi Kaymakam Rahmi Köse, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl’ın katıldığı toplantıda tanıttılar. Belediye Başkanı Çelik, “İlçemiz tarımsal potansiyeliyle dikkat çeken bir bölge. Bu proje bölgemiz çiftçisi adına son derece önemli bir proje. Yatırımın hayata geçmesi üreticiyi rahatlatacaktır. Bu aşamada bizlere düşen ne görev varsa her zaman kooperatifimizin yanındayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X