“Kendilerine yeni Kabe arayanları Kur’an rahatsız eder”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerine yeni Kabeler arayanları, Kur’an elbette rahatsız eder. Bunların da kimler olduğunu biliyorsunuz” dedi.

“Kendilerine yeni Kabe arayanları Kur’an rahatsız eder”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılı Ekim ayında Van’a yaptığı ziyaret sırasında da yatırım bedeli 1,5 milyar lira olan yatırımların toplu açılını gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Van’a hizmetleri 1,5 katrilyonluk bölümler halinde kazandırdık, kazandırıyoruz. 12 yılda Van’a yaptığımız toplam yatırım ne biliyor musunuz? Tam 17,5 katrilyon lira. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize 12 yılda yaptığımız toplam yatırım ne biliyor musunuz? Bu yılın fiyatlarıyla 260 katrilyon lira, yani yaklaşık 100 milyar dolar” şeklinde konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Milli Eğitim Bakanlığının 41 yatırımını, Gençlik ve Spor Bakanlığının Erçiş’te tamamladığı 12 Dev Adam Spor Salonu’nu, Van 100. Yıl Üniversitesinin 9 farklı projesini, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli restorasyon projelerini, Sağlık Bakanlığının yatırımlarını, Kalkınma Bakanlığı Fuar Merkezi ve Urartu Müzesi inşaatını, AFAD’ın altyapı projelerinin açılışını gerçekleştireceklerini anlattı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Van’da 2002 yılında  ne kadar bölünmüş yol vardı biliyor musunuz? 36 kilometre. Ne kadar zamanda yapıldı 79 senede? Biz, 12 yılda Van’a ne kadar bölünmüş yol kazandırdık? 475 kilometre. Şimdi soruyorum; ey benim Kürt kardeşim, sen hizmete mi oy vereceksin, yoksa musluklardan kan akıtanlara mı oy vereceksin? Bilboardlarda, raketlerde, duraklarda musluklardan kan akıyordu, fakat eleştiriler başlayınca, şimdi bugün baktık ki musluklardan akan suyun rengi değişmiş. Ah benim Kürt kardeşim, canım kardeşim biz size sevdalıyız, ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. 7 Haziran’da terörü arkasına alanlar mı kazanacak, yoksa bu millete sevdalı olanlar mı kazanacak? Bu bakımdan çok önemli.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “dik dur eğilme gençlik seninle” tezahüratları yapan gençlere seslenerek, “Şu konuda rahat olun; biz sadece Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz. Biz, böyle örgüt liderlerinin karşısında eğilenlerden değiliz. Biz, legal görünümlü illegal örgütlerin de örgütlerin de liderlerinin karşısında eğilenlerden değiliz. Bizde ubudiyyet sadece Allah’adır. Kula kulluk yok bizde, sadece Allah’a kulluk var” dedi.

Kıblelerini şaşırdılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerine yeni Kabeler arayanları, Kur’an elbette rahatsız eder. Bunların da kimler olduğunu biliyorsunuz. Benim Kürt kardeşlerim, dinine sadıktır, dinine sahiptir. Öyleyse Zerdüştlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Erdoğan, “Marjinallere, her türlü aşırılıklara, her türlü sapkınlık içinde olanlara verdikleri değeri, Kabe’ye vermeyenlere bu millet asla itibar etmeyecektir. Siyasette pusulayı şaşırmışlardı, şimdi de kıbleleri yok ya kıblelerini şaşırdılar. Allah şaşırtmasın” ifadelerini kullandı.

“Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek Peşmergelerin topraklarımızdan Kobani’ye girmesine biz müsaade ettik. Biz müsaade etmesek gidebilirler miydi?” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Ey HDP, sen kimsin ya? Bunu sen yönetmiyorsun ki biz yönetiyoruz, biz müsaade ettik ve gittiler. Niye? Çünkü Kobani’de DEAŞ’a gerekli dersin verilmesi gerekiyordu. DEAŞ terör örgütü de Türkiye’yi suçluyor, bölücü örgüt de Türkiye’yi suçluyor, demek ki ortak yanları var. Yaptığı ‘sokaklara inme çağrısı’ yüzünden ölen insanların kanı elindeyken, hala demokrasiden, özgürlükten, haktan bahsedenin vicdanı kurumuş demektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi sebebiyle bazı cadde ve sokaklara Kürtçe ve Türkçe olarak “Cumhurbaşkanımız Van’a hoşgeldiniz” afişleri asılırken, Van’ın birçok noktasına asılan ve siyasi polemik konusu olan “kan akan çeşme” afişleri yerine, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından su temalı afişlerin asılması dikkati çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X