Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Kenevirden üretilen x-Ray havalimanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın endüstriyel kenevir üretiminde kararlılık mesajları vermesinin ardından kamu kurumları, iş dünyası ve girişimciler kenevir sanayisi ile ilgili çalışmalara başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın endüstriyel kenevir üretiminde kararlılık mesajları vermesinin

Tohumu, lifleri, kökü ve yaprağından 50 bin çeşit sanayi malı üretilebilen kenevirin endüstriyel boyutlarına ilişkin farkındalık artarken, Türkiye’de halihazırda kenevir kompozitlerden nihai ürün üretmeyi başaran bir şirket de ortaya çıktı. İstanbul’da faaliyet gösteren şirket, kenevirden yaptığı kompozitlerle kurşun geçirmez zırh, x-Ray cihazı ve el dezenfektan cihazı üretiyor.

TechnoArge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen, ”Dünyada kompozit kenevirde çok çok ilerideyiz. Kenevirden x-Ray cihazlarında şu anda ‘top’ noktaya gidiyoruz. Kenevir radyasyonu engelliyor. ‘Havalimanlarındaki valiz kontrollerinde radyasyon riskini hem sıfıra indirelim hem de bu valizleri dezenfekte edelim’ diye yola çıktık. 6 adet x-Ray cihazının İstanbul Havalimanı’na satışı tamamlanmak üzere” dedi.
 


Avatar Seç KAPAT
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’e yönelik “ortaklık” iddialarının
Sıradaki Haber Bakan Şimşek’e yönelik iddialara Bakanlık’tan yalanlama