Kent Bostanları’nda çiçek balı üretildi

Nilüfer Belediyesi’nin, çiftçilere alternatif ürün seçenekleri sunma hedefiyle faaliyete geçirdiği Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda, ekolojik tarım koşullarında ürün denemeleri yapılırken, bu yıl ilk kez bal üretimi de yapıldı.

Kent Bostanları’nda çiçek balı üretildi

Arıcılığın ve bal üretiminin desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 2017 yılı Mayıs ayında  esmer arı ırkına ait 150 bin “Anadolu Arısı” ile 2 adet kovan alınarak Kent Bostanları’na yerleştirildi. 

Arılar, Kent Bostanları parsellerinde yetiştirilen, buğday, biber, domates, patlıcan, enginar, ay çiçeği, kavun, karpuz, çilek, nohut, bakla, mısır, pazı gibi sebze ve meyvelerin yanı sıra tıbbı aromatik bitkiler kekik, nane, gül ve lavanta çiçeklerinden beslendi. İki kovandan elde edilen petek balının renk ve tat analizine göre çiçek balı olduğu belirlendi. 

Ayrıca, Kent Bostanları’nda elde edilen balın, glikoz ve fruktoz açısından ve mineral madde oranı ile aromatik değeri açısından yüksek, asit oranı düşük, koyu renkli, oldukça kaliteli bir bal olduğu tespit edildi.

 

Tarım kimyasallarının ve kimyasal gübrenin kullanılmadığı Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda iki kovandan elde edilen bal hakkında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de bilgi verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X