Kent içi istasyon değişiyor

Yeni teleferikte kent içi istasyon değişiyor: Gökdere yerine Zafer.

Kent içi istasyon değişiyor
Ahmet Emin YILMAZ
 
Yeni proje, teleferikten kent içinde daha fazla yararlanmayı hedefleyerek hazırlanırken, Gökdere İstasyonu da yeniden ele alındı. 
Çünkü…
Bu istasyon başlangıçta Bursaray’la entegre olması için düşünülmüşken, teleferiğin yeni işleviyle birlikte daha farklı bir ulaşım hedefi ortaya çıktı.
Öyle olunca da…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin direktifiyle, teleferik hattının kent içi bağlantı noktasının Gökdere’den Zafer Mahallesi Parkı’na kaydırılması için teknik çalışma başlatıldı.
Yeni ulaşım entegrasyonu kapsamında kent içinde daha fazla taşımacılık yapması planlanan teleferik için Gökdere İstasyonu’nun başta otopark olmak üzere yolcu ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalması yer değişikliği çalışmasının en önemli gerekçesi.
O nedenle…
Teknik birimler şimdilerde Büyükşehir Belediyesi’nin gündemindeki Gökdere Vadisi projesi kapsamında teleferik kent içi istasyonu için hazırlık yapıyorlar.
Zafer Parkı ise teleferik istasyonunun gereksinim duyduğu otopark, yeşil alan, sosyal tesis ve donatı alanları için de en elverişli yer olarak kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X