Kent içi ulaşıma nefes aldıracak çalışmaya start

Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli projelerinden biri olan Çelebi Mehmet Bulvarı’nın ikinci etabı, düzenlenen törenle start aldı.

Kent içi ulaşıma nefes aldıracak çalışmaya start

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Çelebi Mehmet Bulvarı’ndaki çalışmaların startı verildi. Altınova Mahallesi’nde anlaşma sağlanan 46 binadan 6’sının yıkımıyla bulvarın ikinci etabının resmen başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 201 parsellik dönüşümde görüşülen mülk sahibi sayısının 74 olduğunu kaydetti. Kalan 127 bina sahibiyle görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, bulvarı en kısa zamanda Yıldırım’a ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bir taraftan yıkım sürerken diğer taraftan yol güzergahında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak örnek kamulaştırma gerçekleştiriyoruz. Çelebi Mehmet Bulvarı’nın ikinci etabı da start almış oldu. Hem evin hem de arsanın değerini uygun şekilde vererek, halkımızın mağdur olmayacağı dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 46 binaya ödediğimiz para 8 milyon TL. Anlaşmaların daha da artacağını umuyoruz” dedi.

EN ZOR ETAP OSMANGAZİ

Çelebi Mehmet Bulvarı’nın daha önce 30 metrelik yol olarak belirlendiğini, yapılan plan değişikliğiyle birlikte genişliği 40 metreye çıkardıklarını söyleyen Başkan Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Küçükbalıklı, Altınova ve Yeşilova mahallelerini de kapsayan 40 metrelik Osmangazi bölümünün çalışmanın en zor kısmı olduğunu kaydetti.  İnşaatı en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Yolun Acemlere kadar olan 30 metrelik bölümü yapıldı ve çok güzel oldu. Burası daha güzel olacak. Bursa’nın en güzel bulvarı burada kurulacak. Bu yol Acemler’den başlayarak, Kestel ve Gürsu’ya kadar bağlanacak” diye konuştu.  

YILDIRIM ETABI DA BAŞLADI

Başkan Altepe, konuşmasında Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Gökdere Bulvarı’ndan sonraki Yıldırım etabında sürdürülen çalışmalara da değindi. Gökdere’den Kestel ve Gürsu’ya kadar olan bölümde kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Başkan Altepe, Yıldırım’da da yıkımlara en kısa zamanda başlayacaklarını bildirdi. Hedeflerinin bir an önce Bursa’nın batısıyla doğusunu birbirine bağlamak olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Mudanya ile Nilüfer bölgesini Kestel ve Gürsu’ya bağlayacak, Osmangazi ile Yıldırım’ın tam ortasından geçecek, büyük dönüşüme sebep olacak Çelebi Mehmet Bulvarı’nı bir an önce hizmete almak istiyoruz. İnşallah çalışmalar hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve kısa zamanda sonuç elde edeceğiz. Bugün de ikinci etabın startını veriyoruz. Bölgemiz için halkımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X