İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kent Konseyi’nde rekor aktivite

Önceki akşam, Olay TV’de yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programında Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’yi konuk ettik.

Çepni ile hem Konsey’in faaliyetlerini hem de bugünlerde çok gündemde olan Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne yüklenen yeni misyonu ele aldık. Çepni, Konsey’in Bursa’ya yakışan gönüllü faaliyetleri içinden barındıran, haftalık 60 faaliyet, ayda 200, yılda da 2 bin etkinliğe imza atan bir yapısı olduğunu anlattı. hasan-cepni-001.jpg

“Bu yapının içinde halkın temsili var” diyen Çepni, Kent Konseyi’ni de bir yerel parlamento olarak tanımladı.

Konsey’e 450 civarında kurum ve kuruluşun üye olduğuna da değinen Çepni, kadın engelli, gençlik meclisleriyle 30 dolayında da çalışma grubu bulunduğunu anlattı.

En son, ‘Nasıl bir Bursa istiyorsunuz’ başlığıyla yapılan toplantıda Bursalılardan 17 başlıkta 144 öneri geldiğine değinen Çepni, hazırlanan raporu da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduklarını kaydetti.

Çepni, Kent Konseyi’nin Bursa’nın ilçelerinde de yeni konseylerin açılmasına öncülük ettiğini, başka kentlere de danışmanlık yaptıklarını aktardı.

Bursa’da halen 10 ilçede Kent Konseyi kurulduğunu anlatan Başkan Çepni, hem meclislerin hem de çalışma gruplarının sürekli etkinlikler düzenlediğini dile getirdi.

AKKM’ye yeni misyon
 

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin kullanım konusu da programda ele aldığımız başlıklardan biriydi.

Bilindiği gibi burayı BİNTED işletiyor.

AKKM’nin Türkiye’de 7 kongre kültür merkezinden biri olduğuna dikkat çeken Çepni, 2018’de buraya yeni bir vizyon katmak istediklerini, 11 yeni resmi fuarın takvime girdiğini, en son Kozmetik ve Güzellik Fuarı’nı açtıklarını, daha evvel Bursa’da 13 fuar açıldığını, kendilerinin buna 11 ilave daha yaptıklarını söyledi.

Yeni fuarların özelliğinin daha önce düzenlenmemiş fuarlar olduğunu da dile getiren Çepni, Bursa’da fuar sayısının bu sayede 24’e çıktığını ifade etti.

Çepni, Bursa’yı fuar şehri yapma konusunda da ısrarcı olduklarını, AKKM’ye kozmetiğin ardından çevre, gıda, sağlık, deri, spor, turizm gibi yeni başlıklar altında fuarlar geleceğini anlattı.

Çepni, AKKM’deki fuarlar sayesinde tüm Türkiye’de Bursa’nın konuşulduğunu da hatırlattı.

Çepni ayrıca, geleneksel el sanatları festivali için de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek aldıklarını açıkladı.

Hasan Çepni, AKKM’de Bursa’daki farklı ülke temsilcilerinin katkısıyla hazırlanan ülke geceleri düzenlediklerini, yine Yabancılar Çalışma Grubu’nu, Yabancılar Meclisi’ne çevireceklerini, Bursa’da halen 150 ayrı ülkeden misafir bulunduğunu söyledi.

STK’lar Kültürpark’a

Çepni, Kültürpark için de şunları söyledi:

“Kültürpark ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Anıtlar Kurulu’na başvuruldu. Biz de hemşerilerimizi önemsiyoruz. Biz koca bir aileyiz. Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Anadolu’ya kadar farklı coğrafyalarını insanlarıyız ama hepimiz Bursalıyız. Bursa bizim kökümüz. Bursa bir çınar. İnsanlar buraya sığınmak istiyor. Hemşerilerimizin geldikleri yörelerin kültürlerini anılarını taşımaları en doğal hakları. Hamsi, cağ döner güzel şey ama orada, kapalı alanda yapmayalım. Horonlar da olsun, halaylar da çekilsin. Hassasiyet gösteriyoruz, başkanımız da hassasiyet gösteriyor. Derneklerimizin salonda yapacakları programlara her zaman salonlarımız açık.”

Konsey Başkanı Çepni sözlerini şöyle tamamladı:

“Kültürpark’ta ihtiyacı giderecek şekilde pratik bir düzenleme yapmak istiyoruz. Lunapark altındaki alanda düşünüyoruz. Başkanımız Kültürpark’ın biraz daha şehrin gündemine girmesini istiyor. Mihraplı parladı, Merinos açıldı, Kültürark biraz mahzun kaldı. Eğer Bursa halkımız memnun kalırsa STK’ etkinliklerine burada devam ederiz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X