Kentin doğusuna sağlıklı altyapı

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı yatırımla, Barakfakih, Serme ve Dışkaya TOKİ bölgelerine ait atık sular, Yeşil Çevre Atık Su Arıtma Tesisi’ne bağlandı.

Kentin doğusuna sağlıklı altyapı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, bünyesinde 3 adet paket terfi merkezi, 33,5 kilometre atık su ve yağmur suyu hattı imalatı ve 3 kilometre kanal taban düzenlemesini barındıran yaklaşık 26 milyon liralık yatırımla Barakfakih, Serme ve Dışkaya TOKİ bölgelerine ait atık sular, Yeşil Çevre Atık Su Arıtma Tesisleri’ne bağlandı. 

Gürsu, Kestel ve Barakfakih bölgelerine yapılan 26 milyon liralık yatırım kapsamında Barakfakih bölgesinde 1 adet atık su terfi merkezi, 20 kilometre atık su ve yağmursuyu hattı, 3 kilometre cenup kanalı taban düzenlemesi ve yarım kilometre kutu kesit yağmursuyu hattı imalatı yapıldı. Yine Gürsu TOKİ bölgesine 1 adet atık su paket terfi merkezi, 10 kilometre atık su ve yağmursuyu hattı ve Serme Bölgesi’ne de 1 adet atık su paket terfi merkezi, 3,5 kilometre atık su ve yağmursuyu hattı imalatı yapıldı.

SAĞLIKLI ALTYAPI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin doğu yakasının da sağlıklı bir altyapıya kavuştuğunu söyledi. Kentin doğu bölgesindeki derelerin kanalizasyon atıklarından arındırılması amacıyla bölgeye kazandırılan tesisler törenle hizmete açıldı. 

Uzun yıllardır bölgenin en önemli beklentisi olan bir yatırımı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Altepe, “Bursamızın doğusunda Kestel, Gürsu ve Barakfakih’in 10’larca yıldır beklediği bir yatırımı nihayet tamamladık. Bu bölgede derelerin temiz akması ve kanalizasyon atıklarının arıtma sistemine yönlendirilmesi için yaklaşık 26 milyon liralık önemli bir yatırımı tamamlamış bulunuyoruz. Daha önce bu bölgelerdeki atıklar Cenup kanalına oradan da Deliçay’a akıyordu. Yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden bağımsız olmadığı için en ufak yağmurlarda bile Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi içinde kanalizasyonla karışık göletler oluşurdu. En ileri kentlerde bulunan ileri sistemleri bu bölgeye kazandırdık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X