Kentsel dönüşüm için güçbirliği

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), ‘Kentsel Dönüşümde Büyükşehir-İMSİAD Güç Birliği’ başlıklı toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi.

Kentsel dönüşüm için güçbirliği

Almira Hotel’deki toplantının açışında konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için çok önemli olduğunu vurguladı. 

Bugüne kadar kentin cazip alanlarında bina değişimi olarak yapılan güzel çalışmalara imza atıldığını dile getiren Gökçadır, “Ancak sınırlı cazibe alanları bittiğinde ne olacaktır. Bursa’daki binlerce çürük yapıyı ne yapacağız. Plansız alanlarda planlar, dönüşümler yapılmalıdır. Milyon metrekarelere varan ölçeklere girilmelidir. Bize düşen de bu büyük projelere hazır olmaktır. Bu amaçla ‘güç birliği’ dedik ve çok güzel geri dönüş aldık. Kuracağımız Kentsel Dönüşüm AŞ iki yıl sonra halka açılabilecek kabiliyette planlanmaktadır. Şirket için İMSİAD dışındaki uygun arkadaşlarımızı da kabul edebileceğiz. Hedefimiz ise şirketimizi yılbaşından önce kurmak” dedi.

ÖRNEK VE ÖNCÜ OLMALIYIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, şehrin merkezinin dönüşebilmesi için inisiyatif alınma zamanının geldiğini söyledi. Hedeflerinin dünya semti fotoğrafı verecek semtler oluşturmak olduğunun altını çizen Altepe, “Şanslıyız, çünkü şehrimizde işini iyi bilen iş adamlarımız var” dedi. Bursa’nın ilklerin şehri olduğunu anlatan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda kentsel dönüşümde yetkinin Türkiye’de ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini vurguladı. Altepe,  “Biz her alanda yetki istiyoruz. Yerel yönetimlerin katkılarıyla ülke hedeflerine ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda da Bursa örnek ve öncü olması lazım” ifadelerini kullandı.

ARTIK DEMİR TAVINA GELDİ

Kentsel dönüşümün Bursa için en acil gündem maddesi olduğunu dile getiren Altepe şunları kaydetti: 

“Bursa deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın acilen harekete geçmesi gerekiyor. Herkesin inisiyatif alması gerekiyor. Biz inisiyatif alanlara destek veriyoruz. Vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza yol göstermek, onlara ışık tutmak ve projelere katkı sağlayabilmek için 0,50 emsal kararı aldık. Bu kapsamda Bursa’da 2 bin 100 daire yıkıldı. 2 bin 100 aile can güvenliği olmayan binalardan kurtuldu. Acilen yenilenmesi gereken 10 binlerce konut daha var. Bu konuda İMSİAD üyelerine de çok büyük görev düşüyor. Bursa’nın kendi içinde bir gücü var. Şehrimizin gücü bize yeter de artar bile. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde yetkiyi bize devrederek yapacağını yaptı. Artık demir tavına geldi. Biz müteahhitlerimize destek olmak amacıyla yeni tip imar yönetmeliğini yeniden uzatabiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X