Kentsel dönüşüme fon formülü

Büyükşehir Belediye Meclisi, kentsel dönüşüm krizini aşmak için oybirliğiyle özel bir fon kurulmasını kararlaştırdı.

Kentsel dönüşüme fon formülü

Buna göre, parsel sahipleri sadece sosyal donatı alanı olarak kullanılmak şartıyla belirtilen miktarda araziyi Büyükşehir Belediyesi’ne terk edecek.

Sosyal donatı ihtiyacı da ilgili belediye tarafından karşılanacak.

Arazinin yetersiz olduğu durumlarda da oluşturulacak fona metrekare başına bin lira yatırılacak.

Konuyla ilgili detaylar Olay Gazetesi yazarı İhsan Aydın’ın bugünkü köşesinde…

Kentsel dönüşüm için FON kuruluyor

Bursa’nın ana sorunlarından biri haline gelen 0,50 emsal krizini aşmak için Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti grupları yeni bir formül üretti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki gün gerçekleştirilen yoğun gündemli oturumunda bir madde vardı ki, o dosya Bursa’daki kentsel dönüşüm mağdurlarını yakından ilgilendiriyordu. Meclis, dönüşüm krizini aşmak için oy birliğiyle özel bir fon kurulması kararlaştırıldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca önerilen Kentsel Dönüşüm Sosyal-Teknik Altyapı Fonu ile donatı alanı eksikliği yüzünden ruhsat alamayan mağdur sitelerin sorununun çözülmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi daha önce bir karar alarak, yargı kararlarıyla mağdur olmuş sitelerin sosyal donatı alanı ihtiyacının ilgili ilçe belediyelerce karşılanmasına kararlaştırmıştı.

Meclis aldığı o kararda…

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X