‘Kentsel dönüşüme gereken önemi vermeliyiz’

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dünyanın en aktif deprem kuşakları üzerinde yer alan ülkemizde, artık deprem ile yaşamasını öğrenmeliyiz. Büyük acılara yol açan 17 Ağustos Marmara Depremi’ni hiçbir zaman unutmayarak, kentsel dönüşüme gereken önemi

‘Kentsel dönüşüme gereken önemi vermeliyiz’

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin 18. yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmakta. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanması kaçınılmaz. Deprem riskinin yoğun olduğu bir ülkeyiz ve yapıların daha az katlı daha sağlam, aynı zamanda estetik bir görseli olmalı” diye konuştu. 

YENİ KENT ESTETİĞİ…

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu noktada bizler de birinci derece deprem bölgesi üzerinde yer alan İnegölümüzde,  1999 Marmara Depremi’nden sonra yaptığımız değişiklik ile kat sayısını 3 ile sınırlandırdık. Düzgün zemin etüdü ve düzgün teknikle yapılmayan binaların telafisi olmayacak sonuçlar doğuracağından, bu konuda çok hassas davrandığımızı belirtmek isterim. Bizim kırmızı çizgilerimizden olan bu kat meselesi, insanı merkeze aldığımız belediyecilik hizmetlerimizde olmazsa olmaz konularımızdan. En büyük kazancımız insan öncelikli yaşanabilir şehirler kurmak olduğunu kabul ederek yolumuza devam etmeliyiz. Bu noktada geleneğin modernite ile birleşeceği yeni bir kent estetiğini ortaya çıkarmanın zamanı geldi. İnegöl’ün de şehir kimliğine yakışacak binalar ile öne çıkması en büyük gayemiz. Şehrin ruhuna hitap edecek, gönüllerimizi okşayacak, nesillerimizin sağlıkla ve huzurla büyümelerine imkan sağlayacak bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X