‘Kentsel yenileme basit bir şey değil’

Ataevler Mahalle Muhtarı ve Mahalle Komitesi Başkanı İsmet Taşçı ile üyeler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. Bozbey’den bilgi alan Mahalle Komitesi üyeleri, taleplerini ve önerilerini dile getirdi.

‘Kentsel yenileme basit bir şey değil’

Ataevler Mahallesi’nde çok sayıda binanın depreme dayanıklı olmadığına dikkat çeken Başkan Bozbey, bu mahalle için düşündükleri kentsel yenileme hakkında da Mahalle Komitesi üyelerine bilgi verdi. Bozbey şöyle konuştu: “Yaptığımız çalışmalarda Ataevler’de depreme dayanıklılık oranının çok iyi olmadığını tespit ettik ve bunu sitelerle paylaştık, çözüm önerilerimizi sunduk. Nilüfer Belediyesi olarak bizim hazırlamış olduğumuz, mahallenin tamamına yönelik bir planlama var. Bu planlamada mahalledeki yapıların yüzde 85’inin yenilenmesi söz konusu. Kentsel yenileme çok basit bir şey değil. Mahallenin alt yapısıyla birlikte yenilenmesi gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X