Kerbela’ya akın ettiler

Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Irak’ın Kerbela kentinde şehit edilmesinin 40. gününü nedeniyle milyonlarca kişi Kerbela’ya akın etti.

Kerbela’ya akın ettiler

Irak’ın Kerbela kentine gidenlerin sayısı 19 milyonu aştı. Şiilerin yoğunlukla yaşadığı Basra, Nasıriye, Necef ve Bağdat’dan yola çıkan binlerce kişi, ellerinde siyah, sarı, yeşil ve kırmızı bayraklarla kilometrelerce yolu kat ederek ‘Erbain’ olarak adlandırılan Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilmesinin ’40. gününü’ anmak için Kerbela’ya gitti. Ziyaretçiler, etkinliklerin gerçekleştiği alanda birlikte namaz kıldı. 

Kerbela polis müdürlüğü, olası terör saldırısına karşı güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, ‘Erbain törenleri’ çerçevesinde Kerbela’ya yurt içi ve yurt dışından gidenlerin sayısının 17 milyonu geçtiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X