Keşfedilmeyi bekliyor

Büyükorhan’da ilçe merkezine 22 kilometre mesafede doğal güzelliğiyle görenleri etkileyen ve Ali Ova Çayı’nın geçtiği Örencik ve Burunca Mahalleleri arasında yaklaşık 6 kilometrelik bir kısımda bulunan kanyon, kent ve ülke turizmine kazandırılması için ke

Keşfedilmeyi bekliyor

AYDIN KURMUŞ

Kanyon ve çevresi doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Kanyon içinde 12 ay boyunca akan Ali Ova Çayı ile birbirinden renkli doğal bitki örtüsüyle dikkat çeken bölgede, yürüyüş alanları, Ali Ova Çayı’nı besleyen su kollarından oluşan küçük şelaleleri, travertenleri ve seyir alanları ilgi topluyor.

Bölgenin turizme kazandırılmasının Büyükorhan ve Bursa için önemine değinen Örencik Mahallesi Muhtarı Bilal Tosun, “Örencik Mahallesi’ne 5 kilometre mesafede Karyağmaz bölgesinin hemen alt kısmında bulunan tarihi tahta köprünün önünden başlayan kanyon, yaklaşık 6 kilometre kadar devam ediyor. Doğal bitki örtüsü ile dik ve yalçın kayaların eşlik ettiği Ali Ova Çayı’nın içinden geçtiği kanyon, sadece bizim bu bölgede çayı bilen ve bu çaya balık tutmak için gelen balıkçılar tarafından biliniyor. Kanyonun ve Karyağmaz bölgesinin turizme kazandırılması, bölgenin hareketlilik kazanmasını sağlarken, bu güzelliği de herkesin görmesi sağlanır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X