‘Keşke şehit olsaydık ne mutlu olurdu bize’

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği önünde vurulan Çalık, “Biz 15 Temmuz’u acı yaşadık ama darbe gerçekleşmiş olsaydı daha büyük yaşayacaktık. Allah’a şükürler olsun bugünleri gördüğümüz için çok mutluyuz.” dedi.

‘Keşke şehit olsaydık ne mutlu olurdu bize’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği önünde sağ bacağından yaralanıp yaklaşık 10 gün hastanede kalan gazi Fadime Çalık, 15 Temmuz’u acı yaşadıklarını ancak darbenin gerçekleşmiş olması durumunda daha büyük acıların söz konusu olacağını belirterek, “Allah’a şükürler olsun bugünleri gördüğümüz için çok mutluyuz.” dedi.

 

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da darbe oluyor söylentileri üzerine hemen Sakarya Valiliğine gittiklerini söyledi.

 

Valilikte askerlerin bulunduğunu belirten Çalık, “Aslında en çok korktuğum ‘Darbe olursa ne olacak, yarına nasıl uyanacağız’ düşüncesiydi. Vatan elden gidiyor, en çok korktuğum oydu. Allah izin vermedi, Allah onlara nasip etmedi inşallah da hiçbir zaman etmeyecek. Bugünleri gördüğümüze şükrediyoruz. Üzerinden bir yıl geçti şehitlerimiz var Allah yakınlarına sabırlar versin. Onların acısı büyük, onlarla aynı acıyı biz de yaşıyoruz. Biz 15 Temmuz’u acı yaşadık ama darbe gerçekleşmiş olsaydı daha büyük yaşayacaktık. Allah’a şükürler olsun bugünleri gördüğümüz için çok mutluyuz.” diye konuştu.

 

Darbe girişimini duyunca eşinin kendisini götürmek istemediğini ancak gitmekte ısrarcı olduğunu anlatan Çalık, Valilik binasının önüne gittiğinde orada vatandaşlardan kimsenin olmadığını, milletin yavaş yavaş toplanmaya başladığını aktardı.

 

“Allah’a şükürler olsun vatanımıza bir şey olmadı”

 

Yanına iki kadın arkadaşını alıp onlara, “Bayanlar erkekleri tehdit ediyorlar haydi biz öne geçelim bizi tehdit edemezler, vurmazlar bizi.” diyerek Valilik kapısının önüne kadar ilerlediğini dile getiren Çalık, o geceyi şöyle anlattı:

 

“Orada sonradan albay olduğunu öğrendiğim kişi ‘Geri çekilin’ dedi, çekilmedik önce havaya atış yaptı sonra bizi taradı. Ardından hepimiz yere düştük. Çok korkunçtu. Biz korkmadık ama olay korkunçtu. Orada vuruldum bir genç penyesini çıkardı ayağımı bağladılar aslında ben ayağımı bağlamak istemiyordum çünkü eşime yaramı göstermeyip orada kalmak istiyordum. Sonra ayağımı sarıp beni eşime teslim ettiler. Eşim beni aldı bizi bir otobüse bindirdiler. Meğer darbecilerin otobüsüymüş. Orada direksiyonda bir asker vardı. Bir de çocuk vardı kanlar içindeydi onu da otobüse bindirmişler. Ben askere baktım ‘Sen darbecilerden misin’ dedim. O da ‘Abla ben bir şey yapmam’ dedi. Eşim asker olduğunu anlamadı ‘Bizi götür’ dedi ama o ‘Ağabey ben götüremem hiçbir yere gidemem’ dedi. Oradan inip başka arabayla hastaneye gittik.”

 

“Allah’a şükürler olsun vatanımıza bir şey olmadı” diyen Çalık, “Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza bir şey olmadı. Tabii şehitler verdik, hala da veriyoruz. Keşke şehit olsaydık ne mutlu olurdu bize. Ben öyle düşünüyorum. 15 Temmuz’un yıl dönümüne geldik Allah bir daha böyle bir şeyi göstermesin. Devletimize, milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, milletimize, ülkemize yaşatmasın. Allah düşmanlardan korusun şehit yakınlarına sabırlar versin.” ifadelerini kullandı.

 

“Yaralılar dışarı gelirken hiçbir arkadaşımız, kardeşimiz geri dönmedi”

 

Çalık’ın eşi Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık ise böyle bir olayı bir daha asla yaşamak istemediklerini söyledi.

 

Böyle bir olayın tekrarlanması durumunda yine herkesten önce gideceklerini vurgulayan Çalık, “Eşimle düğünden geldiğimizde Valilik önünden geçerken askeri araçları gördük. Eve gelip eşimi bırakıp dönecektim. Eve geldiğimde polisler aradı ‘Valiliği işgal ediyorlar FETÖ girişimi var, buraya tüm vatandaşlarımızı davet edelim’ dedi. Ben Karaman’daki hocalarımızla irtibata geçerek onları bilgilendirdim, Valilikte toplanmamızı rica ettim. Ben eşimle hemen Valiliğe gittim.” şeklinde konuştu.

 

Askerlerin Valiliğe vatandaşları yaklaştırmadığını anlatan Çalık, yaklaşık 60 kişilik grupla arka kapıya doğru ilerlediklerini ifade etti.

 

Burada askerlerin “Gelmeyin ateş ederiz.” şeklinde kendilerini tehdit ettiklerini aktaran Çalık, şunları kaydetti:

 

“Ben bunu çok yadırgadım. Türk askerinin böyle bir şey yapması bana çok acı verdi. Polisle asker münakaşa etti, bizi uzaklaştırmaya çalıştılar. Orada askerlerle münakaşa yaşanırken eşim iki kadını koluna takıp herkesten önce Valiliğin ana kapısına gitmiş. Biz de o engeli aşıp oraya giderken ön taraftaki asker ‘Gelmeyin ateş edeceğim’ diyordu. Ben askerimizin sivil vatandaşa kurşun atmaya gayret edeceğini aklımın ucundan bile geçirmedim ama ne yazık ki oradaki hain ateş etti. O esnada 7-8 kişi bir anda vuruldu. Yaralılar dışarı gelirken hiçbir arkadaşımız, kardeşimiz geri dönmedi. Birisi eşimin vurulduğunu söyledi. Bir kenarda oturmuş ayağı sarılıydı. Eşimi alıp hastaneye getirdim. Hastaneye geldikten 5 dakika sonra Valiliğin teslim alındığı haberi geldi. Yine olsa yine gideriz hem de canı gönülden gideriz. Allah bir daha böyle günleri yaşatmasın, ülkemize zeval vermesin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X