Keskin’e özel ödül

Yıldırım Belediyesi’nin önceki iki dönem başkanı ve AK Parti Bursa milletvekili aday adayı Özgen Keskin, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Keskin’e özel ödül

Keskin, Kırgızistan’ta gerçekleştirilen ve 36 ülkeden yarışmacının katıldığı Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Kültür Sanat Programları kapsamında Şehir ve Edebiyat konulu uluslararası şiir ve nezir yarışmasında nesir dalında Ahmet Yesevi Özel Ödülü’nü aldı.

SOYAĞACI YESEVİ’YE DAYANIYOR

Bu ödülü almaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirten Keskin; “Kendi soyumun da Ahmet Yesevi’ye dayandığı, dedem Molla Ferhat’ın soyağacından tespit edildi. Soyumun geldiği Hora Ahmet Yesevi’nin ilk Türk İslam şehri olan Karahanlılar’ın başkenti Özgen şehrinde, doğduktan sonra Yesi şehrinde Yesevilik tarikatını kurmuş ve Anadolu’ya gelen Çerağlarla, Mevlana’larla, Yunus’larla, manen İstanbul’un fethinde etkin isimler olmuştur. Bu ödülü bizlere layık görenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X