KESK’ten yüzde 25 zam talebi

En düşük kamu çalışanı maaşının 2 bin 900 liraya çıkartılmasını isteyen KESK, 3 Ağustos’ta gerçekleşecek görüşmeler öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapılacağını açıkladı.

KESK’ten yüzde 25 zam talebi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Konfederasyonu,  2016-2017 toplu sözleşme taleplerini açıkladı. 3 Ağustos’ta yapılacak görüşmelerin eylül ya da ekim aylarına alınmasını yineleyen KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, ‘Talebimizi hem iktidara hem de muhalefet partilerine ilettik. Çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu çabamız devam edecektir. TBMM bugün olağanüstü toplanacak. Ateşten günlerden geçtiğimiz şu ortamda Meclis’in yeniden tatile girmesi zaten doğru değildir. Dolayısıyla hem meclis çalışmalarına devam etmeli hem de TİS görüşmelerinin ertelenmesine dair ek bir madde gündeme alınarak hızla meclisten geçirilmelidir. 3 Ağustos’ta ise usulen bir araya gelinip toplantı bitirilerek yapılacak değişiklik beklenmelidir” dedi.

2 BİN 900 LİRA OLMALI

KESK’in tüm taleplerini Devlet Personel Başkanlığı’na ilettiklerini belirten Özgen, bir kamu çalışanının bugün en düşük toplam 2 bin 323 lira aldığını ifade etti. Özgen, ”Konfederasyonumuzun hesaplamalarına göre dört kişilik bir aile için Temmuz 2015 itibariyle kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç bu miktar 2 bin 900 liraya yükseltilmelidir. 2 bin 900 lira, AK Parti iktidarı boyunca en düşük maaş alan kamu emekçisinin reel kayıpları ve enflasyon karşısındaki maaşının erimesine denk gelen yüzde 25 artışa karşılık gelmektedir” diye konuştu.

EMEKLİ AYLIĞINA YANSITILSIN

Kamu emekçilerine kira yardımı olarak aylık 395 lira ödeme yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Özgen, aile/eş yardımının aylık 290 lira, çocuk yardımının 232 lira, asgari ücret tutarında yılda iki ikramiye ve ulaşım için aylık abonman bilet ücreti ödenmesi isteklerini kaydetti. Lami Özgen, ”Kamu ve özel sektör dâhil tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret tutarındaki kısmı vergiden muaf tutulmalı, üzerindeki miktar için vergi kesintisinin en alt sınırına sabitlenmelidir. Tüm ek ödemeler emekliliğe ve emekli aylığına yansıtılmalıdır. Çalışanlara verilen promosyon tüm emeklilere de verilmelidir” dedi.

BAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM

Özgen, toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 3 Ağustos pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını vurguladı. Özgen, ‘Yapılacak merkezi eylem için, KESK Genel Meclisi üyeleri, KESK’e bağlı sendikalarımızın şube ve temsilciliklerindeki yürütme, denetleme ve disiplin kurulu üyelerimiz başta olmak üzere tüm üyelerimiz Ankara’da olacaklardır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X