Kestane şekeri bağışıklığı güçlendiriyor

İnsan sağlığına faydaları yapılan araştırmalar ile tescillenen kestane, şeker formları ile de etkili bir gıda maddesi. Her gün 3 tane kestane şekeri yiyerek özellikle koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı vücut direncini arttırmanız ve bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün.

Kestane şekeri bağışıklığı güçlendiriyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgına karşı vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek büyük önem taşıyor. Uzmanlar vücut direncini arttırmak için özellikle doğal ortamda yetişen gıda maddeleri ve bunlardan üretilen yiyecekler ile beslenmekte büyük fayda görüyorlar. Eski çağlardan beri sofraları süsleyen kestane, tamamen doğal ortamda yetişiyor. Vücut direncini arttıran, bağışıklık sistemini güçlendiren kestane, ölçülü tüketilmesi koşulu ile şeker olarak da sağlık açısından yararlı, aynı zamanda çok lezzetli bir ürün.

Kardelen Kestane Şekeri üreticisi İlka Şekerleme Kalite Kontrol ve AR-GE Yöneticisi Ebru Aygün, son günlerde vücut direncini arttırmak isteyenlerin kestane şekerine yoğun talep gösterdiklerini söyledi. Online satış mağazalarına gelen taleplerin arttığına vurgu yapan Ebru Aygün, koronavirüs (Covid-19) salgını sonrasında bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlerin, sağlık açısından yararı tescillenen gıdalara yöneldiklerini, kestane şekerinin de ölçülü tüketilmesi koşulu ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve vücut direncini arttırdığını ifade etti.

FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Ebru Aygün, yapılan araştırmalarda kestanenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin uzmanlarca ortaya çıkarıldığını anlattı. Kestanenin diğer sert kabuklu meyvelerin aksine vitamin ve mineral açısından çok zengin olduğunu, yağ oranı düşük olduğu için, iyi kalitede sindirilebilen liflere sahip olduğunu, ayrıca B1, B2 ve C vitaminlerini de bol miktarda içerdiğini belitti.

Ebru Aygün şu bilgileri verdi:

“Güçlü bir antioksidan olan kestane, içerdiği flavanoidler sayesinde vücutta dolaşan zararlı serbest radikallere kalkan görevi üsteniyor. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek adeta doping etkisi yapıyor. Kestane; demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından da zengin olup, çok iyi bir potasyum kaynağıdır. Her şeyde olduğu gibi kestane şekeri tüketiminde de ölçü önemlidir. Günde 3 tane kestane şekeri yiyerek vücudunuzu hastalıklara karşı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Diyabet hastalarının kestane şekerini dikkatli tüketmelerinde fayda var.”

HİJYEN VE SANİTASYONA UYGUN KOŞULLARDA ÜRETİM

İlka Şekerlemenin Bursa’daki modern tesisinde hijyen ve sanitasyon kurallarına uyularak üretilen kardelen kestane şekerinin, doğal şeker ile tatlandırıldığını, çikolatalı ürünlerde de gerçek kakao kullandıklarını söyleyen Ebru Aygün, sağlıklı üretimin öncelikleri olduğunu ve bu üretimlerini aldıkları sektörde ilk kez ISO 22000 ve kısa süre önce de FSSC22000 belgelerini alarak tescillendiklerini söyledi. Ebru Aygün, “Mucizevi bir gıda olan kestane şekerini almak isteyenler; https://www.kardelen.com/; https://www.kestaneci.com/ sitelerimize sipariş verebilir. Ürünlerimizi hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak ambalajlayıp sizlere ulaştırmaktayız. Güvenle tüketebilirsiniz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X