Sütten tavuğa, fındıktan çaya kadar insan yaşamında önemli yere sahip birçok gıdayı, Yiyeceğin Serüveni programında ekranlara getiren TRT Belgesel, bu kez Kestane Şekeri’nin sofralara kadar uzanan öyküsünü işledi. Kestanenin kestane şekerine dönüşüm öyküsünün çekimleri, bu alanda markalarla öne çıkan Bursa’da gerçekleştirildi. Belgesel ekibi, yurtiçinde Kardelen ve Yaylacık, yurt dışında ise Cardelion markalarıyla Bursa’nın yerel lezzetini sofralara taşıyan İlka Şekerleme’nin modern ve hijyenik tesislerinde yaptığı çekimlerle, kestane ve kestane şekerini öyküleştirdi.
Kapılarını TRT ekibine açan İlka şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, Kestane Şekeri üretiminde Bursa’nın öne çıktığını söyledi. Kestane şekerinin Bursa ile özdeşleşmiş bir ürün olduğunu, belirten Akgün, Bursa’dan dünya sofralarına kestane şekerinin lezzetini ulaştırdıklarını belirtti.
Kestane şekerinin tüm üretim aşamalarını modern ve sağlığa uygun tesislerinde gerçekleştirdiklerini anlatan Mümin Akgün, “Kestane binlerce yıllık geçmişe sahip faydaları saymakla bitmeyecek çok lezzetli bir ürün. Vitamin, lif ve karbonhidrat açısından zengin bu üründen elde edilen kestanenin şekere dönüşme öyküsünü TRT ekranlarından farklı bir bakış açısı ile anlattık. TRT Belgesel ekibine kapılarımızı açarak, kestane şekerinin öyküsünün gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olacağımız için mutluyuz” dedi.