‘Kestel cazibe merkezi olacak’

Kestel Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’nde yaptırılacak 12 derslikli ilkokulun temel atma töreni katılan Vali Karaloğlu, ilçenin yatırımlarla cazibe merkezi olacağını söyledi.

‘Kestel cazibe merkezi olacak’

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Belediyesi tarafından bin 350 metrekare alan üzerinde 835 bin liraya yaptırılacak okulun temeli törenle atıldı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete girecek Kestel Belediyesi İlkokulu temel atama törenine Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Belediye Başkanı Yener Acar, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kestel’in cazibe merkezi olacağını ifade eden Karaloğlu, “Kestel de güzel şeyler oluyor” dedi.

BUZ HOKEYİ SALONU

Vali Münir Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı tarafından Vani Mehmet Mahallesi’nde 5 Şubat tarihinde yapımına başlanan 500 seyirci kapasiteli Kestel Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonu inşaat alanında incelemelerde bulundu. 600 gün içinde tamamlanması planlanan tesisin zemin katında buz pateni ve hokey pisti, kondisyon ve jimnastik salonları bulunacağı belirtildi. Bursa’da ilk buz pateni spor salonunun Kestel’de yapıldığına dikkat çeken Vali Karaloğlu, gençlere yeni spor alanları açıldığını ifade etti. 

HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Kestel Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binasının inşaat alanında da incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, daha sonra Kestel Belediyesi Afet Kriz Merkezi açılışına katılarak Arama Kurtarma Araç ve Gereç Malzeme Sergisi’ni gezdi. Çocukların ve halkın depreme karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Marmara Depremi ne kadar hazırlıksız olduğumuzu yüzümüze vurdu. Bundan dolayı afetlere hazırlıklı olmalıyız. Bu merkezler olmasa afetleri yönetemeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X