Kestel, Kültür ve Sanat’ın merkezi olacak

Kestel Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Kültür ve Sanat Akademisi yoğun katılım ile pandemi koşullarına uygun biçimde başladı Öğrenciler, Akademide usta eğitmenler eşliğinde, tiyatrodan halk danslarına, gitardan keman eğitimlerine kadar bir çok alanda kendilerini geliştirebilecek.

Kestel, Kültür ve Sanat’ın merkezi olacak

Kestel Belediyesi ‘Kültür ve Sanat Akademisi’ yoğun katılım ile açıldı. Kestel Kültür Merkezi’nde pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşecek olan Akademide, Halk Dansları, Tiyatro-Drama, Bağlama, Gitar ve Keman Kursları yer alıyor. Kestellilere yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı sunmak amacı ile başlayan akademinin ilk dersi, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın katılımıyla gerçekleşti.

Tüm branşlardaki eğitimleri gezen Başkan Tanır, öğrenciler ile sohbet gerçekleştirdi. Konuya ilişkin konuşan Başkan Tanır, ‘’ Hep birlikte özlediğimiz, daha serbest ve faaliyetlerin daha rahat bir şekilde yapılacağı döneme adım adım girmiş bulunuyoruz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarıyla gelmiş olduğumuz bu noktada, bugün itibariyle Kestel Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Şu an gençlerimizin, çocuklarımızın çalışmalarını gözlemliyoruz. Halk danslarından, tiyatroya, enstrümental kurslarımızdan dramaya kadar bir çok alanda kurslarımız başladı. Gençlerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Her yaştan insanlarımızın bu tür etkinliklere katılmalarını, fiziksel olarak sağlığımızın korunmasının yanında ruhsal olarak da sağlığımızın korunmasında büyük önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Kurslarımızın ilçemize, gençlerimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X