Kestel’de 600 fidan toprakla buluştu

Kestel Kelediyesi, Kestel Çataltepe Mahallesi muhtarlığı ve Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri’nin katkılarıyla mesire alanına fidan dikimi yapıldı.

Kestel’de 600 fidan toprakla buluştu

OSMAN GÜNEŞ

Kişi başına düşen yeşil alan miktarında dünya standartlarının üstünde bir orana sahip olan Kestel’in daha yeşil bir görünüme kavuşturulması amacıyla, Kestel Belediyesince gerçekleştirilen çalışmalar bir yenisi daha eklendi. 28 yeni mahalle için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Çataltepe Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine oluşturulan piknik, mesire ve spor alanında ağaçlandırma töreni düzenlendi. Etkinliğe katılan protokol ve vatandaşlarca hep birlikte fidan dikimi yapıldı. Akasya , Dışbudak, Çınar, Akağaç, At Kestanesi, Erguvan, İğde, Süs eriği ve Süs Kirazı’ndan oluşan 600 ağaç toprakla buluştu.

Protokol konuşmaları sonrasında projeye destek olan protokol mensuplarına ve özel sektör temsilcilerine birer plaket takdim edildi. Kaymakam Ziya Polat, yeşil bir Kestel için düzenlenen fidan dikimi ile çok güzel bir çalışmaya imza atıldığını belirtirken,  Belediye Başkanı Yener Acar da, “Mahalle muhtarlığımız ve sivil toplum örgütleri işbirliğine giderek burada güzel bir tesisi hayata geçirdik.  30 dönüm alan üzerine inşa edilen tesis için bugün 600 ağaç dikimini gerçekleştirdik” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X