Kestel’de bilim atağı

Kestel Hasan Coşkun Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmeleri tarafından ilçede ilk kez 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve 6 aylık çalışma sonucunda hazırlanan 60 proje, 75 öğrenci ve 10 danışman öğretmen nezaretinde oluştu

Kestel’de bilim atağı

OSMAN GÜNEŞ

Kestellilerin ziyaretçi akınına uğrayan bilim fuarındaki projelerin 12’si kimya, 15’i fizik, 5’i biyoloji, 5’i tarih, 18’i matematik, 5’i de edebiyat dallarındaki projelerden oluşturuldu. Kestel Hasan Coşkun Anadolu Lisesi Müdürü Asım Altuntaş, öğrencilerin birbirinden değerli çalışmalarının, ileride elde edecekleri başarının ilk adımı olduğunu söyledi.

Bu tür bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan metot olduğunu ifade eden Altuntaş, “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilim’in önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X