Kestel’de ev salçası yapımına başlandı

Kestel’de ağustos ayının sonlarına gelindiğinde evlerin bahçelerinde kurulan kazanlarda ev salçası yapımına başlandı.

Kestel’de ev salçası yapımına başlandı

OSMAN GÜNEŞ

Hem daha hesaplı olması hem de katkısız şekilde salça yapımı için Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren ilçe içersinde ve köylerde kurulan ocaklara konan kazanlarla  odun ateşinde salça yapılıyor. Evlerde tatlı bir telaş sürerken, çevreyi hoş bir koku kaplıyor. Salçalık domates satışlarının başlaması ile kasa ile alınan domatesler, evlerde salça yapılıyor. Ev salçasını yapmak için isteğe göre yağ biberi de ekleniyor. 

Ev salçası yapımı için alınan salçalık domatesler, yıkandıktan sonra dörde bölünerek kazan içinde kaynatılıyor. Daha sonra isteğe bağlı olarak isteyenler yağ biberi de ekliyor. Kaynayan domatesler daha sonra makineden geçirilerek çekirdeği ve kabuğu ayrılıp işlem görüyor. Daha sonra bu ayrılan kısım tekrar odun ateşinde kaynatılarak salça kıvamını alana kadar kaynatılıyor. Salça hazırlandıktan sonra cam şişelere doldurularak hazır hale getiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X