Kestel’de kan bağışı

Kestel Hacı Hasan Yıldız Çınar Cami’nde Bursa Kızılay Kan Merkezi tarafından 09.Ocak Cuma günü kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kestel’de kan bağışı

OSMAN GÜNEŞ

Dr. Tanzu Çavuş ve ekibince gerçekleştirilen kan alımı gün boyunca devam etti. Kan bağış kampanyasına Kestel’deki cami cemaati ve vatandaşlar ilgi gösterdiler. Kampanya çerçevesinde gün içinde 20 ünite kan toplandı. Kestel’de Hacı Hasan Cami’nde kan bağışı kampanyasının geleneksel hale getirildiğini ifade eden Cami Dernek Başkanı Tuncay Özel, “Toplumsal yarar ve fayda olan kampanyalar yaparak hem insanlarımızın sağlığını hem de başka insanlara deva olma gerekliğini yerine getiriyoruz” dedi.

Bir ünite kanın 3 kişiye hayat verdiğini belirten Dr. Tanzu Çavuş ise, “Kan insanların üretebildiği başkaca üretim imkanı olmayan hayati bir madde bunun için tüm vatandaşlarımıza kan vermelerini tavsiye ediyorum. Özellikle soğuk havalarda kan sıkıntısı yaşanmaması için vatandaşlarımızın duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X