Kestel’de okul-sektör işbirliğinin önemi anlatıldı

Kestel’de düzenlenen toplantıda, okul-sektör işbirliğinin önemi anlatıldı. İlçede istihdama katkı sağlaması amacıyla Çimento Meslek Lisesi’nde Tekstil Teknolojileri Bölümü açılmasının planlandığı belirtildi.

Kestel’de okul-sektör işbirliğinin önemi anlatıldı

OSMAN GÜNEŞ

Kestel’de Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün genelgesi doğrultusunda İlçe Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kestel Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ziya Polat, Belediye Başkanı Yener Acar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Albayrak ve okul müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Albayrak, “Mesleki ve teknik eğitimin daha nitelikli olması için müdürlüğümüz ve sektör temsilcileri arasında bir protokol imzalanarak, bu protokol kapsamında çalışmalar yapıp bakanlığımıza rapor halinde sunacağınız” dedi.

İHTİSASLAŞMIŞ MESLEK LİSESİ

Kaymakam Ziya Polat da, nitelikli bir mesleki eğitim için okul-sektör işbirliğinin önemini vurguladı. Okul-sektör işbirliğinin karşılıklı etkileşim halinde iki tarafa da fayda sağlayacağını ifade eden Polat, “İhtisaslaşmış meslek lisesi konusunda sektörün ihtiyaç duyduğu dallardan yola çıkarak bir alan belirlenmesi ve belirlenen dallar ve alanın, Bakanlığımızın tanımladığı modüllerde olan alan ve dalların olması gerekir” diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu kararı gereğince Kestel’de istihdama katkı sağlanacağı değerlerdirilerek Çimento Meslek Lisesi’nde Tekstil Teknolojileri Alanı açılması yönünde karar alındığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X