Kestel’de sosyal dayanışma projesi

Kestel Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca gerçekleştirilecek ‘Gölgesinde büyüdüğümüz çınarlar’ adlı proje ile, ilçedeki yaşlı ve engelli vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek moral ve motivasyonlarını yükseltilecek, ekonom

Kestel’de sosyal dayanışma projesi

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nca tespit edilen 24 yaşlı ve 24 engelli ailesinin evlerine, Kaymakam Ziya Polat, Belediye Başkanı Yener Acar, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Mecit Altan, Müftü Mustafa Mesten ve Vakıf Müdürü Akan Ayaz tarafından ziyaretler yapılmaya başlandı.

Proje ile ilgili bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Akan Ayaz, toplamda 114 kişinin ziyaret edileceğini söyledi.

Ayaz projenin, yaşlı, engelli ve onlarla birlikte yaşayanların moral motivasyonunu yükseltmek, sosyal devlet anlayışı gereğince yaşlı ve engellilerin unutulmadığını göstermek, yaşam kalitelerini yükseltmek, değer verildiğini hissettirmek ve ihtiyaçlarına kimsenin desteğine gerek kalmaksızın ulaşmasını sağlamak amacı ile yapıldığını bildirdi.

Proje kapsamında ayrıca iş imkanı sağlanması, gezi, konser ve tiyatro gibi etkinlikler yapılması da gerçekleştirilecek. 

Kestel Kaymakamı Ziya Polat, “Ziyaretle her hafta bir aileyi sıra ile ziyaret ederek devlet’in şefkat eli ve yardım severliği ile karşılamak ve sorunların yerlerinde dinleyerek çözüme kavuşturmak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X