Kestel’e deprem afet merkezi

Kestel Belediyesi’nin yaptırdığı ‘Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi’ törenle açıldı.

Kestel’e deprem afet merkezi

Kestel Belediyesi’nin yaptırdığı Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi, Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından açıldı. Karaloğlu, Deprem Haftası’nda böyle bir açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Vatandaşımızın afetler konusunda şuurlandırılmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kestel Belediyesi’nin yaptırmış olduğu bu merkez, vatandaşlarımızın doğal afetlerle ilgili bilgilenmesini de sağlayacak” dedi.

“Marmara bölgesi, Türkiye’nin ekonomik faaliyetlerinin ve nüfusunun ağırlığının yaşadığı bir bölge” diyen Karaloğlu, “Marmara depreminde Türkiye çok ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Aslında bu bizlere bir fotoğraf gösterdi. Hem devlet, hem de millet olarak depreme ve afetlere son derece hazırlıksız olduğumuzu Marmara depremi yüzümüze vurdu. Marmara depreminden sonra bir taraftan merkezi hükümet, bir taraftan mahalli idareler afetlerle ilgili çalışmalar yaptı. 2011 yılında Van depremini yaşamış bir vali olarak söylüyorum. Van’da 2005 yılında İçişleri Bakanlığı 10 bin metre kare kapalı alana sahip bir afet merkezi yapmıştı. Deprem olduğunda inanın o merkez olmasaydı, biz Van depreminde herkesin gıptayla bahsettiği işleri yapamazdık. Onun için bu tek katlı çelikten yapılmış depreme dayanıklı ve insanlara güven veren afet yönetim merkezlerine, kriz yönetim merkezlerine bir afet anında ne kadar ihtiyaç olduğunu iyi bilen birisiyim. Bu yapılar hayati önem taşımaktadır. Bir deprem anında, bir afet anında buralar olmazsa, afeti yönetemezsiniz, depremi yönetemezsiniz” diye konuştu.

Açılış sonrasında Kestel Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi’ni gezen Vali Karaloğlu, arama kurtarma ekip ve ekipmanlarını da inceledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X