Kestelli öğrenciler e-Twinning ile gelişiyor

Kestel’deki Şehit Emre Karaaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hasan Coşkun Anadolu Lisesi öğrencileri 4 farklı eTwinning projesi ile kendilerini geliştiriyor.

Kestelli öğrenciler e-Twinning ile gelişiyor

Yaş aralıkları 14-18 olan öğrenciler projelerle farklı kazanımlar ve yeni bilgiler ediniyor. Şehit Emre Karaaslan MTAL Biyoloji öğretmeni Eda Acar’ın kurucusu, İngilizce öğretmenleri Seniha Güler ve Aylin Özgür ile Hasan Coşkun Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Elif Ordu’nun da ortağı olduğu projelerle öğrencilerin teknolojiyi daha doğru ve faydalı kullanması hedefleniyor.

Hem Türk hem de yabancı ortaklarla birlikte yürütülen projelerde öğrenciler, yaratıcılıklarını ortaya çıkarırken, uluslararası gruplarda işbirliği içinde çalışma fırsatı buluyor.

BİRBİRİNDEN FARKLI PROJELER…

Hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu Eda Acar, “Öğrencilerde doğa bilincini artırmak ve bireysel olarak doğadan sorumlu olduklarını fark etmelerini sağlamak için planladığımız ‘Hıdden In Nature’ projemizle gençlerin ekolojik okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine destek olmak ve doğaya farklı bir açıdan bakma yeteneği kazandırmak için etkinlikler yapıyoruz. ‘Career Clubs’ projemizde de öğrencilerimiz mesleklerine göre kariyer kulüpleri oluşturarak uluslararası gruplarda işbirliği içinde çalışıyor. Öğrenciler böylece birbirlerinin mesleki deneyimlerinden yararlanarak kendilerini geliştirmiş oluyor. ‘Math Is Our Life’ projesiyle öğrencileri matematiğin hayatımızdaki önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçladık. Bu amaçla matematiğin öğrencilerin keyif alabileceği yönleri olduğunu ortaya koyduk. ‘Life’ isimli projede ise farklı ülkelerden farklı öğrencilerin bölgelerine ait kültürel mirasları ile kendilerini tanıtmalarını amaçlarken, öğrenciler farklı ülkelerden kendi bölgeleri dışında farklı ülkelerin miraslarını öğrendiler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X