‘Kıbrıs’ta çözümden ümitliyim’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Kıbrıs’taki müzakerelerin çözüm açısından ümit veren bir noktada olduğunu söyledi.

‘Kıbrıs’ta çözümden ümitliyim’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel temaslarının ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs sorununun 50 yıllık önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, çözüm beklentilerine dair şöyle konuştu:

“Durum, bugün gerçekten çözüm açısından bize en çok ümit veren noktada. Eğer bütün çalışmalar, görüşmeler planlandığı gibi devam ederse, mart ayı sonlarında bir referandum yapılması ihtimali çok güçlü. Ben, gerçekten bu sefer Kıbrıs sorununun çözülebileceğine inanıyorum. Kıbrıs sorununun çözümü dünyadaki mevcut bir çok sorundan daha kolay hale gelmiştir. İki taraf birlikte hareket ediyor ve iki lider gerçekten bir çok tabunun yıkılması için çok önemli adımları birlikte attılar.”

Bozkır, “Kıbrıs sorununun çözümü bölgede çok önemli imkanları beraberinde getirecek ve bu sorunun çözümü ile dünyada mevcut başka sorunların çözümü için de bir örnek teşkil edecek. Çözüm, bizim bakımımızdan AB sürecinde, Kıbrıs sorunlarından dolayı ortaya çıkmış birçok engelin de kalkması anlamına gelecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X