‘Kıbrıs’taki müzakerelerde ortak bir yaklaşımımız var’

Başbakan Davutoğlu, “Kıbrıs’ta bir fırsat penceresi var. Türkiye ve Yunanistan olarak Kıbrıs’taki müzakerelere pozitif katkıda bulunma noktasında ortak bir yaklaşımımız var” dedi.

‘Kıbrıs’taki müzakerelerde ortak bir yaklaşımımız var’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında, “Kıbrıs’ta bir fırsat penceresi var, görüşmeler yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye ve Yunanistan olarak Kıbrıs’taki müzakerelere pozitif katkıda bulunma noktasında ortak bir yaklaşımımız var” dedi.

 

Türkiye ile Yunanistan’ın Suriyeli mülteciler gibi Suriye sorununun mağdurları olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Biz de bir mağdur olarak yani bütün bu sorunlardan etkilenmiş taraf olarak bugün aldığımız kararlar çerçevesinde ikili bir teknik çalışma yürüteceğiz. Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Türkiye’de. Ege’de alınabilecek tedbirleri ele alıyor muhataplarıyla. Bu konuda daha düzenli bir istişare olacak. Ayrıca ilgili bakanlıklarımızın katılımı ile bir ikili mekanizma, bir çalışma grubu da oluşturacağız. Böylece yapılabilecek ve atılabilecek adımları önceden görüp, insani trajediyi engellemek konusunda da büyük bir gayret içinde olacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X