Kick boks efsanesi Tarık Solak hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören profesyonel boksör Tarık Solak, hayatını kaybetti.

Kick boks efsanesi Tarık Solak hayatını kaybetti

Türkiye’de profesyonel olarak kick boksa verdiği katkılarla bilinen ve uzun zamandır kanser tedavisi gören boksör Tarık Solak, Avustralya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye Kick Boks Federasyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Profesyonel kick boksun ülkemizdeki öncüsü, kick boks sporunun sevilmesinde çok büyük pay sahibi Tarık Solak vefat etmiştir. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine ve kick boks ailesine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

TARIK SOLAK KİMDİR?

Tarık Solak, 1964 yılında Ankara’da doğdu. Yozgat’lı ailenin 5 çocuğundan biri olan Tarık Solak, 5 yaşındayken Avusturya’nın Brunswick kentine ailesiyle birlikte göç etti. Yaşamını sürdürmek zorunda olduğu kentteki sert ortamdan kendisini koruyabilmek için dövüş sanatlarına merak salan Tarık Solak, Tekvando alanında eğitim görmeye başladı.

Kick boks’ta attığı ünlü bel üstü tekmeleri ile itibar kazandı. 28 yıl sporla uğraşan ve yerel spor kulübünde kova taşıyarak başlayan Solak, önce dövüş sanatı antrenörü sonra da kulüp idarecisi oldu. 20’li yaşların sonunda kick boksun uluslararası boyutunu gören Solak, 1993 yılında düzenlediği şovu ile 1700 seyirci toplayınca ilgi çekti.

Türk/Avusturyalı dövüşçüler Tibet Hamza ve Recep Saka gibi Türk dövüşçülere organizasyonlarında yer verdi. Ertesi yıl Melbourne festival salonunda 4000 kişiye Hamza-Özkan süperşovunu düzenledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X