Kiev’e dönüş izni verildi

Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı tutumuyla bilinen Boris Nemtsov, geçen hafta Cuma günü Moskova’da öldürüldüğü sırada yanında bulunan sevgilisi Ukraynalı Anna Duritska’nın Kiev’e gitmesine izin verildi.

Kiev’e dönüş izni verildi

Duritska’nın avukatı, Ukraynalı diplomatların gerekli işbirliğini sağlaması sonucu, müvekkilinin Kiev’deki ailesini görmeye gitmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Avukat Yevhen Perebinis, yine de Rus yetkililerin Duritska’nın ifadesini almak istemesinin doğru bir tutum olduğunun da altını çizdi.

Olay Cuma gecesi meydana gelmişti.

Duritska, Nemtsov’la birlikte yemek yedikten sonra Moskvoretsky körüsünden geçip birlikte yürüdüklerini anlattı.

Yanlarından geçen bir arabadan açıklan dört el ateş sonucu sırtından vurulan Nemtsov’un yere yığıldığı, ardından sevgilisi Anna Duritska’nın önce polisi, sonra da kendi annesini aradığı ifade ediliyor.

Kameralar kayıt yapmadı

Cinayeti soruşturan federal yetkililer, güvenlik kameralarının saldırı anını kaydetmediğini, çünkü tüm kameraların Kremlin tarafını takip ettiğini ifade etti.

Nemysov’un ölümünün ardından onbinlerce kişi sokağa çıkarak öldürülen muhalif lideri anmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X