Kılıçdaroğlu: ‘CHP herkes için var’

FETÖ soruşturmaları kapsamında mağdur olan herkese sahip çıkacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Bütün mağdurlara sahip çıkacağım. CHP herkes için var” dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘CHP herkes için var’

AYKUT GÜNGÖR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mudanya Mütarekesi’nin 94. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katılmak için dün akşam saatlerinde Bursa’ya geldi. 

Partililer tarafından Tepedevrent’te karşılanan Kılıçdaroğlu, kalabalık bir araç konvoyuyla geldiği Mudanya’da ilk olarak Mütareke etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na gelen CHP Lideri, burada vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında Mudanya Mütarekesi’nin ardından Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar geçen süreyi ve Cumhuriyet’in kazanımlarını örneklerle anlatan Kılıçdaroğlu, “Mudanya sıradan bir ilçe değil. Tarihi kökleri olan bir ilçe. Burada imzalanan barış anlaşması Kurtuluş savaşımızın ilk kapısıdır. Ankara’yı bütün dünya tanımıştır. Arkasından Lozan geldi. Lozan’ın önemini hala kavrayamayanlar var. Tarihi çok iyi bilirseniz hata yapmazsınız, geleceği daha güçlü inşa edersiniz. Tarih bilmeden tarihi eleştiriyorlar. Herşeyi bilemezsin ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Soracaksın öğreneceksin” dedi.

ÜLKEYİ HUZURA CHP ULAŞTIRABİLİR

Mudanya’nın huzurlu bir ilçe olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “ Umarım CHP  iktidarında Mudanya’daki huzuru bütün Türkiye’ye yaymış oluruz. Bunu başarabilecek tek parti CHP’dir. Bunu inanarak söylüyorum. Çünkü bizim cebimizi doldurma gibi bir siyaset anlayışımız yok, bizim anlayışımızın özünde insan ve insana saygı var. Biz, insanların kimlikleriyle, inançlarıyla uğraşmayız sorunlarıyla uğraşırız. Bu anlayışla yol çıktık. Sesimize kulak verin, ülkeyi huzura CHP ulaştırabilir” diye konuştu.

BÜTÜN MAĞDURLARA SAHİP ÇIKACAĞIM

Kılıçdaroğlu, FETÖ mağdurlarına sahip çıktığı için eleştirildiğini de kaydederek, “Biz darbeye ve diktaya karşıyız, tam demokrasiyi savunuyoruz. Aydınları, gazetecilere hapse atarsanız bunlar doğru olmaz. Masum insanlar hapislere atılıyor. Diyorlar ki CHP mağdur edebiyatı yapıyor. 16 günlük çocuğu anneden ayırdığını dile getirdiysem evet mağdur edebiyatı yapıyorum. Ben demokrasiyi savunuyorum. Zalimin zulmüne karşı durmazsak kendimizi insan hissetmeyiz. Mazlumun yanında olacağız, zulme meyletmeyeceğiz. Farklı düşünceler her zaman zenginliktir. Aykırı düşünceden korkmamak lazım. Kadın erkek eşitliğinden korkmayacağız. Bir ülkede huzurun olup olmadığını kadınların yüzünün gülmesinden anlarsınız. Demokrasi için, özgürlükler için, hapiste gereksiz yere yatan aydınlar için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bütün mağdurlara sahip çıkacağım. Herkes sorunun bize rahatlıkla anlatabiliyor. CHP herkes için var” diye konuştu.

Mudanya’nın ardından esnafla yemekte biraraya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün de FETÖ soruşturması mağdurları ve hemşeri dernekleri yöneticileri ile görüştükten sonra İnegöl’de işadamlarıyla buluşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X