Kılıçdaroğlu fezlekesi bakanlığa gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında hazırladığı fezlekeyi, TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Kılıçdaroğlu fezlekesi bakanlığa gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu hakkında, partisinin grup toplantısında, “hakkında kısıtlama kararı bulunan ses ve görüntü kayıtları”nı yayınlaması dolayısıyla “soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal” suçundan hazırladığı fezlekeyi, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 11 Şubat 2014’te Meclis’te partisinin grup toplantısı sırasında yaptığı şikayete konu olayın soruşturmasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğüne yer verilen fezlekede, İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesinin kısıtlama kararı bulunan dosyada, mevcut ses ve görüntü kayıtlarını yayınladığı ve bu konu üzerinde fikir ve görüşlerini beyan ettiği, o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren beyanlarda bulunduğu kaydedildi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin, Kılıçdaroğlu’nun soruşturmanın gizliğini alenen ihlal suçu işlediğini gösterir yeterli delilin mevcut olduğu ve bu nedenle Kılıçdaroğlu hakkında Anayasa’nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinin gerektiği belirtilen fezlekede şu ifadelere yer verildi:

“Şikayet edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal suçunu işlediği, fiilini TBMM’de CHP Grup toplantısında gerçekleştirdiği ancak oy, söz, düşünce açıklaması niteliğinde olmadığı, teknik cihazlar kullanmak suretiyle eylemli bir fiile dönüştüğü, dolayısıyla üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa’nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunması gerektiği kanaatine varılmıştır.”

Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olduğu hatırlatılan fezlekede, TBMM’nin Kılıçdaroğlu hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararına bağlı olduğu ve kararın TBMM’nin takdirinde olduğuna kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X