Kılıçdaroğlu: ‘Güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz’

CHP, Bursa’da son yıllardaki en kalabalık mitingini gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Gökdere Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalık sayesinde Bursa’dan mutlu ayrıldı.

Kılıçdaroğlu: ‘Güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz’

AYKUT GÜNGÖR

7 Haziran’a sayılı günler kala, dün Bursa’da miting sırası CHP’deydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gökdere Meydanı’nda Bursalılarla buluşarak projelerini anlattı. CHP’nin son yıllardaki en kalabalık mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, coşkulu kalabalık karşısında moral buldu. 17.20’de çıktığı kürsüde 35 dakika kalan Kılıçdaroğlu, miting sonrası Bursa milletvekili adayları ile vatandaşları selamladı.

Konuşmasına, Bursaray’da yaşanan arızanın kasıtlı yaptığı iddiasıyla başlayan Kılıçdaroğlu, vatandaşların mitinge ulaşamaması için böyle bir yola başvurulduğunu savundu. Otomobil ve yan sanayi fabrikalarındaki işçi eylemine de değinen Kılıçdaroğlu, “O işçi kardeşlerimizin gösterdiği mücadeleyi destekliyoruz. Barış içinde üretime tekrar başladılar. Onları yürekten kutluyorum” dedi.

EZBERLERİ BOZDUK

Bursa’nın bir üniversite, tarih, tarım, emekli, işçi kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bursa, Türkiye’nin önemli bir markasıdır. Bursa, o yüzden CHP’nin merkezi olmak zorundadır. Madem ki emeğin kenti, madem ki emeklinin kenti, madem ki tarımın kenti, o zaman CHP’nin de kenti olmak durumunda Bursa. Bir seçim bildirgesi hazırladık. Ankara’daki beylerin ezberi bozuldu. 100 yılın projesi Merkez Türkiye projesini hazırladık, Ankara’daki beylerin ezberi bozuldu. Çünkü onlar hakkı düşünmüyorlar, kendi ceplerini düşünüyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar CHP 8 Haziran’da iktidar olacak” diye konuştu.

Emekliye 2 ikramiye sözünün hükümeti sarstığını kaydeden CHP Genel Başkanı şunları kaydetti:

“6 milyon 250 bin işsiz kardeşime sesleniyorum. Geleceksin 7 Haziran’da sandığa, seni işsiz bırakanlardan hesabını soracaksın. Sen hesap sor CHP’ye kapı arala, göreceksin ki Türkiye’yi şaha kaldıracağız. Refahı tabana yayacağız. Emekliyi içinde bulunduğu durumdan kurtaracağız. Ona Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Söz, Kılıçdaroğlu sözü. Ben halk için çalışırım. Emekliye birer maaş ikramiye diyorum, kıyameti kopartıyorlar. Bu emekliye yapılan en büyük hakarettir. Ona verince kim kazanacak, emekli kazanacak, alışveriş yapacak, esnaf kazanacak, kim kanacak sanayici kazanacak, Türkiye kazanacak.”

Bursa’da milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin gereğini yaptık, milletvekillerini sizler seçtiniz, ben değil. O zaman milletvekillerine sahip çıkmak benden çok sizin göreviniz” dedi.

4 YIL İÇİN YETKİ İSTİYORUM

Mitinge katılanlardan sandığa gitmelerini ve yakınlarını CHP’ye o vermeleri için ikna etmelerini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“7 Haziran’da sandığa  giderken geçen seçimde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı ikna edeceksiniz. Yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. Kavgadan, ayrışmadan, huzursuzluktan bıktık. Gel Kılıçdaroğlu’na 4 yıl için yetki verelim. Adamcağız, bana illa 13 yıl, 20 yıl, 30 yıl yetki istemiyor, 4 yıl. 4 yıl için yetki ver, adam gibi ülke yöneteceğiz. Nasıl yönetileceğini sen de göreceksin. 4 yılda bu ülkeyi şaha kaldıracağız. Güçlü bir Türkiye’yi onurlu bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bursa’yı şaha kaldıracak mıyız? Ben size söz veriyorum, bir saat diyorsanız bir saat, 12 saat diyorsanız 12 saat, 24 saat diyorsanız 24 saat, 36 saat diyorsanız 36 saat. Sizin için, çocuklarımız için, vatanımız, bayrağımız için, ülkemiz için çalışacağım, alın teri dökeceğim. Her alın teri helal olsun diyeceğim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X