Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’nu kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’nu CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme sonrası İhsanoğlu, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’nu kabul etti

Kılıçdaroğlu ile gayet samimi ve sıcak bir görüşme yaptıklarını belirten İhsanoğlu, hem Meclis başkanlığı seçimini hem de Türkiye’nin içeride ve dışarıda karşı karşıya geldiği meseleleri ele aldıklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile dostluklarının Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterilmesiyle başladığını ifade eden İhsanoğlu, dostluklarının o günden bu güne çok medeni ve samimi şekilde devam ettiğini kaydetti.

İhsanoğlu bir gazetecinin “CHP’li vekillerden oy geleceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Dört aday var, her biri çok kıymetli adaylar. Meclisin çok zengin seçeneği var. O bakımdan bu Meclis şanslı” karşılığını verdi.

“Takdir haklarını kullanacaklarını düşünüyorum”

Meclis Başkanlığı seçiminin iç tüzüğe göre prosedürünün belli olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, şöyle konuştu:

“Tabi nasıl evrilecek, dönüşecek, kimler kalacak sonunda ve tercihler nasıl olacak, o her partinin, grubun, milletvekilinin takdirine kalmış bir şeydir. Ben bazı milletvekillerinin, seçenekler azalınca takdir haklarını kullanacaklarını düşünüyorum. Hayırlı olacağını düşünüyorum. Dört kişiden kim olursa olsun hepsi bu meclisi çok büyük dirayetle, kabiliyetle, tecrübeyle yönetecek insanlardır. O bakımdan bu, şanslı bir dönemdir. Türkiye’de demokrasi gelenekleri daha sağlam bir zemin üzerine oturuyor. Meclisin yeni dönemde daha rahat çalışacağı ve itibarının artacağı, yürütmeye karşı olan durumunun yükseleceği, halk nezdindeki itibarının artacağı kanaatindeyim. Milleti temsil etme noktasında yasama ve denetim fonksiyonları ifa edilmesi bakımından daha güçlü bir noktada olacağına inanıyorum.”

Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Tekin Bingöl de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X