Kılıçdaroğlu İstanbul’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nün 23. gününde İstanbul il sınırına ulaştı.

Kılıçdaroğlu İstanbul’da

Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün 23. gününe Kocaeli Topçular’dan start veren Kılıçdaroğlu, dün öğle saatlerinde İstanbul il sınırına ulaştı. Mehter takımı ve tarihteki Türk devletlerinin bayraklarını taşıyan kortejle karşılanan Kılıçdaroğlu’na “İstanbul” tabelasının önünde partililer sevgi gösterisinde bulunuldu. Kılıçdaroğlu, kendisine verilen çiçeklerle basın mensuplarına poz vererek, güvercin uçurdu. Bu sırada güvercinlerden birit Kılıçdaroğlu’nun başına kondu. Vatandaşlara selam veren Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyüşüne devam etti.

Bu arada, 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir’in fotoğrafının basılı olduğu tişörtler giyen gençler de Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. İstanbul il sınırını geçtikten sonra mola verip saat 14.15’te yürüyüşüne tekrar başlayan Kılıçdaroğlu, dünkü yürüyüşünü Tuzla İçmeler’de sonlandırdı. Yürüyüşün bugün saat 09.00’dan itibaren devam etmesi bekleniyor.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NA SESLENDİ

Yürümeye başlamadan önce sabah saatlerinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönünde tavsiye kararı alan Avrupa Parlamentosu’na seslendi. “Biz herkes için adalet istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değildir. Bu ülkenin yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da umarım adil davranarak Türkiye’yle olan ilişkileri sürdürme kararı alır.”

Adalet Buluşması için büyük gün yarın

Suriye’ye silah taşıyan MİT’e ait TIR’ların FETÖ savcıları tarafından sınırda durdurulması davasında CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyü’nde sona gelindi. Yarın İstanbul Maltepe’de yapılacak mitingin çalışmaları son sürat devam ediyor. Alanın çevresi polis bariyerleriyle çevrilirken, üzerinde ‘Adalet’ yazısı olan 80 metre genişliğinde 20 metre derinliğinde bir sahne kuruluyor. Sahnede ayrıca, mitinge gidenlerin sahneyi daya iyi görebilmeleri için alanın muhtelif noktalarında 2 adet dev LED ekran ile 6 adet ses sistemi de yer alacak.

ADIM ADIM MİTİNGE

CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, yarınki programa ilişkin şunları söyledi: “Genel Başkanımız bu sabah İstanbul’daki yürüyüşüne devam edecek ve Pendik Batı Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Şehitler Camii’nin yanındaki alanda öğle yemeği molası verecek. Kartal Dragos sahilinde sona erecek yürüyüşün ardından Kılıçdaroğlu geceyi burada hazırlayacağımız alanda geçirecek. Yüzbinlerce kişilik dev kortejin Maltepe’deki büyük Adalet Buluşması’ndan önceki son durağı Dragos sahil olacak. Yarın ise saat 17.00’de Dragos Sahil’den yaklaşık 3 kilometrelik bir yürüyüş planlıyoruz. Kılıçdaroğlu, Maltepe Sahili’nde kendisini bekleyen milyonlarla buluşacak ve 25 gün önce herkes için adalet talebiyle başlattığı dünyanın en uzun yürüyüşünü tamamlayarak Maltepe Sahili’ne ulaşıp konuşmasını gerçekleştirecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X