Kılıçdaroğlu: O koltuktan ayrılsın

Somali’de çocuklara kitap hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montajlanmış görüntülerini gerçek sanarak TBMM Grup Toplantısı’nda milletvekillerine gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Erdoğan’dan gelen, “Bunların kılavuzu paralel yapı. Kıla

Kılıçdaroğlu: O koltuktan ayrılsın

‘Roman Buluşması’nın ardından açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir insan tarafsızlığı konusunda namusu ve şerefi üzerine ant içmişse gereğini yerini getirmesini isteriz. Tarafsız olmasını isteriz. Yoksa o koltuktan ayrılsın. Ayrılsın AKP’nin eş başkanı olarak görev yapsın’ dedi.

 

“AK PARTİ EŞ BAŞKANI OLSUN”

Anayasadaki “cumhurbaşkanının tarafsızlığı” kuralının çok açık olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bütün vatandaşlara ve siyasi partilere eşit mesafede olmak zorundadır. Eşit olacağının sözünü verdi. Nerede; TBMM’de. Nasıl verdi; ‘Namusum ve şerefim üzerine söz veririm’ diyerek. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir insan tarafsızlığı konusunda namusu ve şerefi üzerine ant içmişse gereğini yerini getirmesini isteriz. Tarafsız olmasını isteriz. Yoksa o koltuktan ayrılsın. Ayrılsın AKP’nin eş başkanı olarak görev yapsın’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X