‘Kılıçdaroğlu seçime hazırlanıyor’

Reuters’a konuşan üst düzey yetkili, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri ile yapacağı grup toplantısında seçim broşürü dağıtılacağını bildirdi.

‘Kılıçdaroğlu seçime hazırlanıyor’

Reuters’a bilgi veren CHP’li üst düzey yetkili, dünkü MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu ile pazartesi akşamı yaptığı görüşmeye dair bilgi verirken, “AKP bizimle hükümet kurmak istemiyor. Ülkeyi ortak yönetelim diyoruz, ‘Hayır, siz karışmayın’ diyorlar. ‘Siz kırmızı plakalı araçlara binin gezin, hükümeti bize bırakın’ diyorlar. Böyle birşey olmaz, dedi.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun aynı görüşmede dış politika ile ilgili sorunları gündeme getirmesine karşılık Davutoğlu’nun “kendileri açısından bir sorun olmadığı” yönünde takındığı tutumdan da rahatsız olduğu belirtiliyor.

“BUGÜN VEKİLLERE SEÇİME HAZIRLIK BROŞÜRÜ DAĞITACAK”

Yetkili, bugünkü toplantıda milletvekillerine seçime hazırlık broşürü dağıtılacağı ve seçim bölgelerine giderek halka 7 Haziran’dan beri geçen sürede CHP’nin neler yaptığını anlatmalarının isteneceğini kaydetti.

“BROŞÜRDE 14 İLKE ANLATILACAK”

Broşürde CHP’nin ortaya koyduğu 14 ilke anlatılarak, hükümet kurmak için “CHP’nin yaptığı fedakarlıklar ve yapıcı tutumu” yer alacak.

“ERDOĞAN’IN TALİMATI ALTINDAKİ BİR AKP İLE PEK BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ”

CHP’li başka bir üst düzey yetkili, AK Parti ile CHP’nin ortak bir hükümet kurmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahaleleri nedeniyle çok zor olduğunu belirterek, “Erdoğan’ın talimatı altındaki bir AKP ile pek bir şey beklemiyoruz.” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X