Kılıçdaroğlu: ‘Teklife ‘evet’diyeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifine “evet” diyeceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu: ‘Teklife ‘evet’diyeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te canlı yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

 

Yolsuzluk yapan bakanların korunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, teklife “hayır” demeleri durumunda HDP’yi desteklemekle, terörle mücadeleye engel olmakla eleştirileceklerini öne sürdü.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, terör suçu işleyenler hakkında, dokunulmazlığı kaldırılmadan da Anayasa’nın 14. maddesi uyarınca soruşturma açılabileceğini aktardı.

 

CHP Genel Bakanı Kılıçdaroğlu, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini belirterek, dokunulmazlığı kaldırılan CHP’li milletvekillerinin de yargılanabileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bu ülkenin aydını hapse girerken, yeri, zamanı gelince sen de gireceksin, sen de mücadele edeceksin. Yürekleri yetiyorsa bizi de alsınlar içeriye, gidelim içeride hesabını verelim. Sıradan bir insanın gözaltına alınması ile parlamentoda görevli, seçilen, çalışan bir milletvekilinin hapse atılmasının kamuoyu ve dünyadaki tepkileri daha farkıdır. Türkiye’de demokrasi varsa, demokrasinin gereğini bütün kurumlar yapmak zorundadır. Türkiye’de demokrasi yoksa, bu ülkenin bütün insanlarının bedel ödemesi lazım ki, ülkeye demokrasiyi getirelim.

 

Milletvekilleri tutuklanmamalı ama bedel ödenecekse önce seçimle gelen kişi ödesin. Bu ülkeye demokrasi lazımsa, bunun mücadelesini vereceksek hep birlikte vermek zorundayız. Benim demeç vermemle bu ülkeye demokrasi gelmiyor ki, gerekirse hapse gireceğiz. Türkiye’de öyle bir noktaya geldik ki, aydınların, bu ülkeyi sevenlerin, demokrasiyi savunanların korkusuzca bedel ödeyecekleri sürecin içine geldik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X