Kılıçdaroğlu’na termik sunumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretinde meslek odaları ve STK’larla biraya geldiği toplantıda, kentin göbeğine kurulmak istenen termik santral de gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu’na termik sunumu

SEYİT GÜNDOĞAN

Kılıçdaroğlu’na süreci anlatan oda başkanları, CHP’nin termik santrale karşı net bir tavır almasını ve bunu seçim programını koymasını istediler.

Bursa’nın çevre problemlerinin gündeme geldiği toplantıda, Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Remzi Çınar ve Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Efsun Dindar, DOSAB Termik Santrali’ni gündeme getirdiler. Termik santralin Bursa’ya ciddi zararlar getireceğini ifade eden oda başkanları, CHP’nin de bu konuda net bir tavır almasını ve bunu seçim programına koymasını istediler.    

CHP TAVRINI ORYAYA KOYMALI

Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Remzi Çınar, toplantıda kente zarar verecek bazı projelerin altını çizdiklerini belirterek, bu projelerin desteklenmemesini ve projelerle ilgili CHP’nin net bir tavır içerisinde olması gerektiğini söylediklerini ifade etti. 

Toplantıda, termik santral konusunda uzun zamandan beri meslek odaları STK’lar ve tüm Bursa’yla birlikte mücadele ettiklerini vurgulayan Çınar, “Kentin göbeğine kurulacak kömürle çalışan bir termik santralin Bursa’ya yapılmaması gerekiyor. CHP de bu süreçte net bir tavır almalı ve  bunu özellikle yaklaşan genel seçimler öncesinde Bursa’daki politikasının içerisine net bir şekilde koymalı ve bunu yüksek sesle ifade etmesi gerekir” dedi.  

    

Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Efsun Dindar da, CHP liderine; termik santral ile ilgili süreci aktardığını ifade ederek, “Bursa hava kirliliği ile ilgili ciddi bir problem yaşıyor. Hava kirliliği bu kadar zirve yapmış bir kentin böyle bir termik santrale ihtiyacı yok. Bu projeyle ilgili şu anda ÇED sürecinin devam ediyor.  ÇED süreçleri ile ilgili gerek Türkiye çapında gerekse diğer projelerde yaşanan süreçler ortadayken, bu tesisin Bursa’ya yapılmaması için Akademik Odaların yoğun bir çabası var. Bu termik santralin yapılmaması için sizden de destek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

DESTEK SÖZÜ

Toplantının sonunda konuşan Kılıçdaroğlu da, çevrenin çok önemli olduğunu hatırlatarak, bu konuda Türkiye’nin bir çok yerinde problem yaşandığını ve bunların takipçisi olduklarını söyledi. Çevreyle ilgili yapılması gereken çok iş olduğunu meslek odaları ve STK’lara da büyük görevler düştüğünün altını çizen Kılıçdaroğlu, hep birlikte çevreyi korumak için destek olma sözü verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X