Kılıçdaroğlu’ndan ‘başkanlık’ yorumu: ‘Kanımızı akıtmadan…’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini eleştirerek, “Bizim bedenimizi çiğnemeden, bizim kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaşamayacaktır.” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘başkanlık’ yorumu: ‘Kanımızı akıtmadan…’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini eleştirerek, “O da sanıyor ki ‘ben böyle dedim başkan olacağım’. Bizim bedenimizi çiğnemeden, bizim kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaşamayacaktır.” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Birliği Gençlik Kolları tarafından Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” etkinliğine katıldı.

 

Başkanlık sistemine ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

“Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanırmış. O da sanıyor ki ‘Ben böyle dedim başkan olacağım’. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda söyledim, iş dünyasının önünde söyledim. Bizim bedenimizi çiğnemeden, bizim kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaşamayacaktır.”

 

“Tutuklamak istiyorlarmış, tutuklamazlarsa şerefsizdirler”

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yargıya olan güvenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sarsıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:

 

“Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, umutsuzluğa kapılma hakkımız da yoktur. Buna yetkimiz de yoktur. Bedenimiz, aklımız olduğu sürece bunun mücadelesini vereceğiz. Mücadeleden çekinmeyeceğiz, korkmayacağız. Tutuklamak istiyorlarmış, tutuklamazlarsa şerefsizdirler diyorum. Neden korkacağız biz? Allah’a çok şükür ki utanacağımız hiçbir şey yok.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X