Kılıçdaroğlu’ndan G20 eleştirisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bazı basın kuruluşlarının G20 Zirvesi’ni izlemelerinin engellenmesi, hükümetin keyfiyete dayalı, ayrımcı bir politika izleyerek Anayasa’yı ihlal ettiğini gösteriyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan G20 eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bazı basın kuruluşlarının Türkiye’nin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi’ni izlemelerinin engellenmesi hükümetin keyfiyete dayalı ve ayrımcı bir politika izleyerek Anayasa’yı ihlal ettiğini ve basın özgürlüğünü hiçe saydığını göstermektedir” görüşünü savundu. 

Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, özgür basının varlığının ve haber alma hürriyetinin güvence altına alınmasının, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasıyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, toplumların, halkı bilgilendirme sorumluluğunu özgürce ve korkusuzca yerine getirebilen basın eliyle nefes aldıklarını belirtti.

Anayasanın 28. maddesinde, “Basın hürdür ve sansür edilemez” ve “Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır” denildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Fakat bazı basın kuruluşlarının Türkiye’nin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen G-20 Zirvesi’ni izlemelerinin engellenmesi, hükümetin keyfiyete dayalı ve ayrımcı bir politika izleyerek Anayasa’yı ihlal ettiğini ve basın özgürlüğünü hiçe saydığını göstermektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X