Kılıçdaroğlu’ndan Mevlana mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle Konya’ya gelip, Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip, dua etti.

Kılıçdaroğlu’ndan Mevlana mesajı

Mevlana’nın torunlarıyla da da görüşen Kılıçdaroğlu, “Mevlana’nın özelliği insanlığı kucaklamasıdır, alçak gönüllü olmasıdır, bilgiye önem vermesidir, insana farklı gözle bakmamasıdır, yüreğinde kin tutmamasıdır, bütün kainatı sevmesidir. Mevlana’nın özelliği onu Mevlana yapan değerlere sahip olması ve onu dünyaya yansıtmasıdır. O nedenle Mevlana topraklarımızın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisidir.”dedi.

Konya’da Mevlana’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında anma töreni düzenleniyor. Bu yıl düzenlenen ‘Hz. Mevlana’nın 742’nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’ de bugün akşam gerçekleşecek ‘Şeb-i Arus’ töreniyle sona erecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün Konya’ya geldi.

Kent merkezi girişinde partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Mevlana Müzesini ziyaret edip, Müze Müdür Yusuf Benli’den eserler hakkında bilgi aldı. Mevlana’nın sandukası başında dua eden Kılıçdaroğlu daha sonra İstanbul’un 16 Mart 1920’de işgalini Ankara’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk’e telgrafla bildiren bu nedende Telgrafçı Hamdi Bey olarak bilinen Ahmet Hamdi Mortonaltı’nın mezarını ziyaret edip, dua etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, binanın altında bulunan esnaflarla selamlaşıp, sohbet ederek il binasına çıktı. Kılıçdaroğlu, basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette partisinin gençlik kolları tarafından 67’nci doğum günü nedeniyle hazırlanan pastayı kesti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Novaotele geçerek burada Mevlana’nın torunlarıyla buluştu. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın özelliğinin insanlığı kucaklaması olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bugün, Mevlana’nın hakka yürüdüğü tarih. Onu sadece bu topraklar değil, bu toprakların insanları değil, bütün dünya takdir ediyor. Böylesine değerli bir insanın bu topraklarda yetişmiş olması bizim gurur vesilemiz. Onun düşünceleri, onun felsefesi insanlığın felsefesidir. Bugün Hz. Mevlana’yı ziyaret ettik Fatiha’mızı okuduk. Ailesiyle birlikte olduk, burada yaşayan kuşaklarıyla kısa bir sohbetimiz oldu. Onlara teşekkür ettim. Mevlana’nın özelliği insanlığı kucaklamasıdır, alçak gönüllü olmasıdır, bilgiye önem vermesidir, insana farklı gözle bakmamasıdır, yüreğinde kin tutmamasıdır, bütün kainatı sevmesidir, Mevlana’nın özelliği onu Mevlana yapan değerlere sahip olması ve onu dünyaya yansıtmasıdır. O nedenle Mevlana topraklarımızın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisidir. Onun hakka yürüdüğü bir günde burada olmakta bizim için onur meselesidir.”

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından Ankara’ya hareket etti. 

KILIÇDAROĞLU, EYLEM YAPAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’dan Ankara’da dönerken Cihanbeyli İlçesi’nde Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için çalıştıkları plastik fabrikasından işten çıkartıldıkları iddiasıyla eylem yapan işçileri ziyaret etti.

İşçiler, Kılıçdaroğlu’na, “Her hafta perşembe günü işçi çıkarıyorlar. Bugün de listeleri hazırmış akşama çıkaracaklarmış” dedi. Kılıçdaroğlu da sendikanın yöneticilerinden konuyla ilgili bilgi alıp, işçilerin durumuyla ilgili yakından ilgileneceğini ve konuyu Meclis’e taşıyacaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE SİYASİ NEDENLE KATILMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Mevlana’nın ölüm yıl dönemi nedeniyle Konya’ya gelen ve Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip, Mevlana’nın torunlarıyla görüştükten sonra saat akşam Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongeri Merkezi’ndeki töreni katılmatan kentten ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Şeb-i Arus törenlerini siyasete alet edildiği için törene katılmadığı ortaya çıktı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,”Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Mevlana hepimizin ortak değeridir. Bütün insanlığın ortak değeridir.Mevlana’nın düğün gecesi diye tanımladığı Şeb-i Arus gecesinde yapılan törenlerin siyasete alet edilmesi bizim kaldırıcağımız yük değildir’ diyerek Şeb-i Arus törenlerine katılmadan Konya’dan ayrıldı. Ancak gün içinde Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip, Mevlana’nın torunlarıyla görüştü.”dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X