Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz talep!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisi, eşi, çocukları ve damadı dahil olmak üzere tüm ailesinin mal varlığı ve kaynağı için Meclis araştırması istedi.

Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz talep!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel ile CHP’li milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan Meclis araştırma önergesi, TBMM Başkanlığına sunuldu.  

Önergede, basın özgürlüğünün önemine işaret edilerek, basını özgür olmayan bir ülkede tüm özgürlüklerin tehdit altında olduğu vurgulandı.

Basın özgürlüğü kadar basın ahlakının da önemli bir değer olduğunun ifade edildiği önergede, “Basın ahlakına uygun hareket etmeyen basın kuruluşları yalnızca halkı yanlış bilgilendirmez, basının genel olarak güvenilirliğini de yok eder, toplumun denetleme mekanizmalarını da çürütürler” değerlendirmesi yer aldı. 

Özgür basın ne kadar yüksek demokratik ahlakı temsil ediyorsa yandaşlık ve çıkarı uğruna yalan haber yapmanın, iftira atmanın ve itibar suikastçiliğine soyunmanın o kadar büyük bir ahlaksızlık olduğu belirtilen önergede, bazı basın kuruluşları tarafından yapılan bu eylemlerin demokrasiye yönelik alçakça saldırılar olduğu bildirildi. 

“Sıfırlamayı huy haline getirmiş güruh tarafından basın ahlakı sıfırlanmakta”

Önergede, şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunda yandaş medya veya havuz medyası olarak bilinen, gündeme kamu bankalarından aldıkları kredilerle gelen, sayısız sahte belge ve yalan haber yayınlayarak basın tarihimizde kara bir leke oluşturan bu gazete ve televizyonlar iftira niteliği taşıyan haberlerle geçmişte yüzlerce insanı mağdur etmişlerdir. 

Aynı gazeteler son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının İstanbul ili Ataşehir ilçesinde aldığı bir ev üzerinden haksız mal edindiğine yönelik mesnetsiz iddialar ve iftiralar ortaya atmaktadırlar. Alın teriyle kazanılan helal parayla alınan 85 metrekare 2+1 orta sınıf bir apartman dairesi üzerinden CHP Genel Başkanı ve CHP yıpratılmak istenmekte, hayatı  boyunca dürüstlük ve ahlak yolunda  yürümüş insanlar hedef gösterilerek manevi bir lince maruz bırakılmaktadırlar. Sıfırlamayı huy haline getirmiş bir güruh tarafından basın ahlakı adeta sıfırlanmakta, her yol mubah stratejisi ile her türlü yalan, iftira ve kara propaganda ortaya atılmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X