‘Kılıçdaroğlu’nun sözleri seviyesiz, aşağılık sözlerdir’

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir.” dedi.

‘Kılıçdaroğlu’nun sözleri seviyesiz, aşağılık sözlerdir’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kuruluna verilen arada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözlerinin hatırlatması üzerine Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz aşağılık sözlerdir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleriyle hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor ama ondan daha büyük bir mesele bir kadına, bir anneye, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bir bakanı olan hanımefendiye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu’ndan beklentimiz şudur; bu cinsiyetçi, seviyesiz ve edepsiz sözlerini hiç tevile yeltenmeden Sayın Ramazanoğlu’ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz. Eğer bu özrü dilemezse bütün bu cinsiyetçi yaklaşım, bu bütün ağır sözleri karşısında milletimiz gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine gereken cevabı veriyor zaten, vermeye de devam edecektir.

Başka bir çağrımız da bütün kadın derneklerine, bütün insan hakları derneklerine. TBMM’de görev yapan hangi siyasi partiden olursa olursa bütün kadın milletvekillerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Hepimizin siyasi kimlikleri var ama biz siyasi kimliklerimizden önce insani kimliklere sahibiz. Dolayısıyla siyaset yapıyorum diyerek şu ya da bu gerekçeyle herhangi bir kişiye bu kadar ağır bir hakaretin yapılması, hele bir kadına, bir anneye, bir bakana bu hakaretin yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde tevil edilemez.”

“Bu kadar açık bir seviyesizliği ortaya koymasını kabul edemeyiz”

“Eleştirebilirsiniz, hükümete karşı en yüksek tonda sesinizi çıkararak en ağır eleştirileri yaparsınız ama bu kadar seviyesiz şekilde cümle kurarak eleştiriyor olmak ya da eleştiri yaptığını zannetmek kabul edilemez” ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Herkese çağrımızı tekrarlıyoruz. Türkiye siyasetinin bir üslup, bir edep, bir irfan ve izana ihtiyacı varken hele böylesine zor dönemlerde ortak bir seviye tutturmak mecburiyetimiz varken Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu kadar açık bir seviyesizliği ortaya koymasını kabul edemeyiz. Özür dilemesini bekliyoruz. Özür dilemesi Türkiye’deki bütün yurttaşlarımızın herhalde hakkıdır. Sayın Ramazanoğlu’nun beklentisi olmanın ötesinde, Türkiye siyasetindeki herkesin, insan haklarına saygılı, onuruna saygılı herkesin bekleyeceği beklentilerden birisidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X